Ghalia Home accessoires en Marokkaanse lampen

Ghalia is een online winkel die is ontstaan uit de liefde voor de handgemaakte Oosterse lampen. Nu is Oosterse lampen een verzamelnaam die veel verschillende soorten lampen kan omvatten, maar dat zijn onder andere lampen uit Egypte, Arabië en Marokko. Deze lampen zou je wellicht wel kunnen kennen van de metalen lampen met honderden gaatjes erin om het licht te laten spelen op je muur. Maar ook kaarshouders en andere bijbehorende accessoires.

Handgemaakt vakwerk

Alle lampen en andere accessoires zijn handgemaakt (tenzij anders aangegeven) waardoor je meteen verliefd zult worden op het artikel dat je hebt uitgezocht. Dit gebeurde de eigenaren van de site eveneens; na een bezoek aan de Medina’s in Marokko en de Souk’s van Egypte zijn ze verliefd geworden op deze lampen en het ambacht waarna ze besloten hebben om deze te gaan verkopen. Iedere lamp of ander artikel dat je via deze site koopt is aangekocht zonder tussenhandel (eigen import) waardoor de lokale economie een impuls krijgt, en de maker een billijke prijs krijgt.  Het is door deze manier van importeren ook zeker dat je een lamp (of ander artikel/accessoire) krijgt die uit een klein atelier komt en door echte ambachtslieden vervaardigd wordt. Zij maken de lampen nog naar een eeuwenoude traditie die van vader op zoon wordt doorgegeven, dit is een uniek product wat nergens anders op deze manier vervaardigd wordt. De namen die aan deze lampen gegeven worden, zijn dan ook Europees te noemen, want de namen hebben feitelijk gezien geen naam. Wel is een feit dat de lampen die je aankoopt vervaardigd worden uit koper of messing en later verzilverd worden, bij Ghalia schaf je lampen aan die goed betaald worden, van de allerbeste kwaliteit zijn en daardoor een plaatsje verdienen in je interieur. Bij Ghalia bestel je kwaliteit.

De Ghalia home collection

Ghalia verkoopt naast een groot assortiment lampen ook kussens en poefen, hamamdoeken, jute kleden, kantha quils, buitenkleden, diverse soorten kaarshouders, kussens, kleden en dienbladen. De lampen van Ghalia zijn onder te verdelen in een aantal soorten; je kunt hier terecht voor tafel- en vloerlampen, hang- en plafondlampen maar ook voor sultan en filigrein lampen. Al deze lampen en accessoires kan je nog weer onderdelen in de Arabisch, Marokkaans en Oosters, het is lang niet altijd gemakkelijk om door de bomen het bos nog te kunnen zien. Maar wie bij Ghalia shopt zal aan de hand van de prachtige afbeeldingen van de producten snel kunnen slagen.

Ruim assortiment

Ghalia heeft een bijzonder ruim en uitgebreid assortiment van de beste producten, alle producten komen rechtstreeks bij de maker weg zonder enige vorm van tussenhandel. Op deze manier kunnen de beste prijzen berekend worden, zowel voor jou (de koper) als voor de maker van de lamp of accessoires. De best verkopende artikelen worden ook nog eens voor je weergegeven zodat je snel kunt zien wat de bestsellers zijn. Ook kan je bij Ghalia gemakkelijk en snel zien of een artikel leverbaar is, wanneer er een rood bolletje bij staat is deze momenteel niet leverbaar met een groen bolletje is deze meestal leverbaar binnen twee tot drie werkdagen. Je weet precies waar je aan toe bent en ook wanneer een artikel momenteel niet leverbaar is staat erbij wanneer deze weer verwacht wordt in de winkel.