3 plaatsen in Amsterdam waar toeristen niet komen

3 plaatsen in Amsterdam waar toeristen niet komen

Ondanks het feit dat toeristen zich niet altijd welkom voelen in onze hoofdstad Is het toeristenoverschot een veel gehoord klaagzang in Amsterdam.

Het is dus logisch dat de ‘Nederlandse toeristen op eigen bodem’ (de zogenaamde ‘dagjesmensen’) op zoek zijn naar een plek die enerzijds bezienswaardig is maar anderzijds niet worden overbevolkt door internationale stadsbezoekers.

In dit artikel geef ik u een aantal tips over schitterende locaties die nog niet zijn overspoeld door toeristen en wil ik het met u hebben over de woonstekjes die nog gevrijwaard zijn van toeristische overbevolking.

Leuke plekjes in onze hoofdstad

In een drukbezochte metropool als Amsterdam is het natuurlijk lastig om een originele, exclusieve en kleine winkel te vinden. Het is daarom zaak dat u de drukke winkelstraten mijdt. Een leuke, maar vooral rustige, shoppingroute in Amsterdam kunt u vinden in de buurt rond de Prinsengracht, de Leidsestraat, de Rozengracht en het Singel. In deze buurt jongt het leuke winkeltjes, terrasjes, restaurants, cafés en diverse galeries. Hier uw boodschappen doen is een garantie voor een heerlijke dag shoppen.

Strand zal waarschijnlijk niet het eerste zijn wat in u opkomt als u aan Amsterdam denkt. Echter kunt u niet alleen aan de kust maar ook in onze hoofdstad een strand vinden, meerdere zelfs! Zo is tussen het Beatrixpark en de Amsterdamse RAI het Strandzuid gelegen. Deze locatie heeft een zeer luxe uitstraling en is daardoor uitermate geschikt voor een lounge of borrel.

Alternatieve stranden kunt u vinden bij IJburg en Dok Amsterdam. Ook hier kunt u heerlijk eten en drinken. Bovendien wordt hier in de avond vaak een kampvuur gehouden.

Het kan echter ook zo zijn dat u op zoek bent naar een romantische Amsterdamse locatie/activiteit. Een aanrader op dit gebied is de zogenaamde Candleleight Cruise. Tijdens deze romantische rondvaart door de verlichte Amsterdamse grachten kunt u genieten van het schitterende uitzicht die de grachtenpandjes u bieden. De opstaplocatie voor deze heerlijke rondvaart is te vinden bij de Prins Hendrikkade 25.

Kunnen al deze non-toeristische stekjes u nog niet bekoren? Dan wijs ik u graag op het Filmtheater de Uitkijk. In dit, met een jaren ’20 stijl aangeklede, theater kunt u, onder genot van een glaasje champagne en heerlijke bonbons, kijken naar wereldberoemde filmklassiekers. Dit oude en romantische filmtheater kunt u vinden aan de Prinsengracht.

Rustige woonstekjes in Amsterdam

Door de grote massa’s internationale bezoekers die onze hoofdstad bezoeken kan het lastig zijn om een rustige woonlocatie te vinden. Zo is het voor te stellen dat iemand die al in Amsterdam woonde voordat de omgekeerde toeristische exodus begon op zoek is naar een plek waar hij/zij niet wordt overspoeld door al die toeristenmassa’s. Concrete tips omtrent rustige woonlocaties in Amsterdam geven is lastig omdat het centrum eigenlijk overbevolkt is. Buiten het centrum wonen is momenteel eigenlijk de enige rustige woonoptie. Indien u een rustigere woonlocatie heeft gevonden is het natuurlijk zaak om uw persoonlijke bezittingen over te brengen. Een verhuisbedrijf in Amsterdam die u hierbij kunt helpen is www.studentverhuisservice.nl. Dit door studenten gerunde verhuisbedrijf brengt, met passie en toewijding, uw meubels over naar uw nieuwe woning. Omdat deze verhuizers een zogenaamde ‘studentenprijs’ rekenen voor hun ingespannen krachten was verhuizen in Amsterdam nog nooit zo goedkoop.