Beamer voor een Fantastische home cinema

Beamer voor een fantastische home cinema

Een beamer hoef je niet alleen te gebruiken om af en toe films op af te spelen, maar hij kan ook prima als TV functioneren. Tegenwoordig heeft een beamer een zeer goede resolutie, waardoor hij niet meer onder doet voor een normale televisie. Echter het idee dat beamers alleen optimaal kunnen functioneren wanneer het donker is, is ook achterhaald. Op de markt zijn er verschillende beamers verkrijgbaar die geschikt zijn voor daglicht en waarop dus ook overdag tv gekeken kan worden. Het is wel belangrijk dat je de ruimte hebt om een beamer te installeren. Het moet namelijk gericht worden op een vlakke ondergrond of een scherm.

Voordelen van een beamer

Een groot voordeel is het formaat van het beeld. Het beeld dat de beamer projecteert is namelijk vele malen groter dan een gemiddeld televisiescherm. Dit zorgt natuurlijk voor een indrukwekkende belevenis wanneer je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent of een voetbalwedstrijd volgt. Wel belangrijk om te onthouden is dat met een groter beeld ook de resolutie, en dus de kwaliteit van het beeld, afneemt. Dit kan voorkomen worden door een beamer voor je thuisbioscoop aan te schaffen van een goede kwaliteit. Daarnaast is de beamer ook gemakkelijk te installeren en neemt het maar weinig ruimte in beslag.

Nadelen van een beamer voor home cinema

Helaas kleven er ook een paar kleine nadelen aan het hebben van een beamer als TV, bijvoorbeeld dat de kwaliteit afneemt bij een groter beeld. Dit kan natuurlijk opgelost worden door een projector aan te schaffen van een goede kwaliteit. Daarnaast is een projector geen TV en beschikt het niet over een ingebouwde tuner die de verschillende zender kan ontvangen. Aan het hebben van een beamer kleven dus een aantal kleine nadelen, maar daar tegenover staat wel dat de beamer vrij weinig ruimte inneemt, omdat het meestal achter in de kamer hangt.