Bescherm je huis: zo voorkom je insluipers in de zomer

De zomer brengt warm weer, lange dagen en een ontspannen sfeer met zich mee. Het is echter ook het seizoen waarin inbrekers vaak toeslaan, omdat veel mensen op vakantie zijn of hun aandacht elders hebben. Op slotenmakeramg.be zie je dat we iedereen adviseren de ramen en deuren te sluiten als je ‘s zomers uit huis gaat. Ook al is het maar voor een korte tijd. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten om insluipers buiten de deur te houden tijdens de zomermaanden:

1. Beveilig je ramen en deuren

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel inbrekers maken gebruik van onvergrendelde ramen of deuren. Zorg ervoor dat alle toegangspunten van je huis, inclusief de achterdeur en schuifpuien, goed vergrendeld zijn. Overweeg het gebruik van extra beveiliging, zoals raamsloten of een beveiligingsstaaf voor schuifpuien. Slotenmaker Gent voorziet je woning van extra beveiligingsmaatregelen, niet alleen voor in de zomer maar ook de donkere wintermaanden.

2. Investeer in een beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem kan een waardevolle investering zijn. Moderne systemen zijn vaak gekoppeld aan smartphone-apps, waardoor je je huis vanaf elke locatie kunt controleren. Zichtbare beveiligingscamera’s en borden kunnen ook een afschrikmiddel zijn voor potentiële insluipers.

3. Laat je huis er bewoond uitzien

Als je op vakantie bent, is het belangrijk om je huis er bewoond uit te laten zien. Vraag een buurman of vriend om de brievenbus leeg te maken, het gras te maaien en de gordijnen af en toe te openen en te sluiten. Dit kan de indruk wekken dat iemand thuis is.

4. Verberg waardevolle spullen

Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, sieraden of contant geld in het zicht liggen. Berg ze op in een kluis of op een moeilijk te vinden plek.

5. Wees terughoudend met sociale media

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je vakantiefoto’s direct op sociale media te delen, kan dit insluipers op de hoogte stellen dat je niet thuis bent. Overweeg om je vakantie-ervaringen pas te delen als je weer terug bent.

6. Ken je buren

Het hebben van goede relaties met je buren kan helpen om een waakzaam oog op elkaars eigendommen te houden. Als je weggaat, informeer dan je buren zodat ze alert kunnen zijn op verdachte activiteiten.

7. Installeer timers voor verlichting

Het gebruik van timers voor je verlichting kan je huis er bewoond uit laten zien, zelfs als je er niet bent. Programmeer ze om ’s avonds aan en ’s ochtends uit te gaan.

8. Laat geen sporen achter

Als je thuiskomt van vakantie, laat dan geen aanwijzingen achter dat je weg was. Ruim je vakantiebagage en andere spullen meteen op.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je huis beschermen tegen insluipers en met een gerust hart van de zomer genieten. Het is belangrijk om altijd alert te blijven en preventieve maatregelen te nemen om de veiligheid van je huis en gezin te waarborgen.