Het genot van nieuwe meubels

Je kent het wel: je loopt door je huis en denkt “Ik ben die meubels helemaal zat”. Vroeger werden meubels vaak voor de langere termijn aangeschaft en werd al snel verwacht dat ze minimaal 15 jaar mee gaan. De laatste jaren zien we een enorme verschuiving in het consumenten gedrag. Steeds meer consumenten kopen goedkopere meubels zodat ze nog eens wat nieuws kunnen kopen. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips waardoor jij ook binnenkort een woonwinkel binnenloopt.

nieuw bed kopen

Veranderingen in je huis zijn goed

We doen het niet vaak, maar eigenlijk zouden we eens in de zoveel jaar eens ons interieur aan moeten pakken. Een nieuwe likje verf op de muur of een nieuwe tafel /bank is vaak al voldoende om je het gevoel te geven dat alles weer helemaal nieuw is. Uit onderzoek in gebleken dat het restylen van je interieur bijdraagt aan een minder stressvol gevoel. Vaak als dit wordt voorgesteld dan komt het counter argument “wie gaat dat betalen” om de hoek kijken. Toch hoeft het niet heel duur te zijn. Meubels worden tegenwoordig een stuk efficiënter gemaakt en daardoor is de prijs flink gedaald. Voor een nieuwe bank of een set stoelen ben je geen duizenden euro’s meer kwijt. Ook is de kwaliteit van meubels bij een meubel outlet tegenwoordig net zo goed als die van een professionele woonwinkel.

Meubel outlet

Spaar elke week een beetje

Als je niet ineens veel geld uit wil geven dan geef ik je de tip om een meubel-spaarpot te maken. Doe eens elke week een klein beetje geld in een potje en maak deze na vijf jaar pas open. Het opgespaarde bedrag valt nooit tegen. Als je dit geld na bijvoorbeeld 5 jaar aan meubels spendeert dat heb je niet het gevoel dat je dit geld mist. Ga je voor een prachtige nieuwe bank, nieuwe eetkamerstoelen of wordt het toch die nieuwe boxspring waar je al jaren over droomt?

stoelen aanschaffen