pexels-wagrati-photo-1422291

Hoe je je huis karakter geeft met een oude deur

Wil je karakter toevoegen aan je huis, maar wil je hier niet te veel geld uitgeven? Zoek niet verder! Het opfrissen van jouw oudere deuren is dé gemakkelijke en betaalbare manier om je huis een unieke en tijdloze feel te geven. Met een paar eenvoudige gereedschappen en materialen kun je oude deuren namelijk gemakkelijk een tweede leven geven en er de perfecte aanvulling voor elke binnenruimte van maken. 

De deur prepareren

De eerste stap om je oude deur een facelift te geven is om hem grondig te reinigen. Gebruik hiervoor een warm sopje en een zachte borstel of doek. Als de deur eenmaal schoon is, gebruik je schuurpapier of een elektrische schuurmachine om eventuele roestplekken, oneffenheden of afbrekende verf te verwijderen. Als er gaten of scheuren in het hout zitten; gebruik dan houtvuller om deze op te vullen voordat je gaat schilderen. 

Laat het pimpen beginnen!

Is de deur eenmaal schoon en vrij van oneffenheden, dan is het tijd om creatief te worden! Er zijn natuurlijk veel manieren om je deur aan te passen, afhankelijk van het uiterlijk waar jij voor wilt gaan. Probeer hem in één effen kleur te schilderen voor een klassieke uitstraling of ga creatief aan de slag met verschillende kleuren en ontwerpen voor iets moderners. Voeg handgrepen of grendels toe voor extra uiting van jouw stijl en creativiteit . Wil je echt iets unieks? Probeer dan het hout te bewerken met gereedschap als hamers of staalborstels voor een extra antiek gevoel. 

Ten slotte; Als je bescherming wilt tegen verwering en slijtage, breng dan een kit aan over het schilderwerk zodra het goed gedroogd is. Dit helpt je nieuwe meesterwerk te beschermen tegen vochtschade en vervaging door blootstelling aan de zon.                    

Conclusie

Het opfrissen van een oude deur is een geweldige manier om je huis karakter te geven zonder er te veel geld aan hoeven uitgeven! Met slechts een paar basismaterialen zoals schuurpapier en verf kun je elke oude deur omtoveren tot een prachtig kunstwerk! Neem vandaag nog de tijd om jouw oude deur op te pimpen. Je zult er geen spijt van krijgen!
Bron: https://www.destijdsch.nl/