Jouw garderobe zo efficiënt mogelijk indelen doe je zo

Jouw kledingkast is een fijne plek. Hier wil je het liefst al jouw kledingstukken, accessoires en schoenen netjes opbergen. Het is voor velen dan ook een droom om een mooie, grote inloopkast te hebben waar zij alles mooi kwijt kunnen. Helaas is dit niet altijd de realiteit en moet je het vaak doen met een simpele kast. Wil je jouw garderobe toch zo handig en efficiënt mogelijk indelen? Gebruik de volgende tips.

Veel leg- en hangruimte

Vaak vind je kasten waar óf veel plek is om kleding op te hangen, óf waar je veel kledingstukken neer kan leggen. Terwijl het eigenlijk handig is als je de optie hebt om zowel kleding op te hangen als veel kleding neer te kunnen leggen. Kijk dus voor een garderobekast waar je deze ruimte hebt. Ook is het fijn als je daadwerkelijk veel planken hebt om het op te leggen. Soms kom je namelijk kasten tegen waar de verschillende planken erg ver uit elkaar zitten, waardoor er veel loze ruimte ontstaat. Dat is zonde, die ruimte kun je namelijk beter gebruiken. Houd daar dus zeker rekening mee.

Gebruik de deuren

Als je niet de luxe hebt om alles op te bergen in jouw inloopkast, kun je proberen om de deuren van jouw kast te gebruiken om dingen aan op te hangen. Zo kun je bijvoorbeeld riemen hier prima aan kwijt. Koop handige haakjes die je over de bovenkant van de deur kan hangen, waar je de riemen aan kan hangen. Ook met bijvoorbeeld sierraden werkt dit goed. Lange kettingen kunnen hier erg handig aan hangen. Tevens kun je aan de zijkant van jouw kast verschillende tassen ophangen. Met een paar schroeven in het hout bijvoorbeeld.

Ontwerp je eigen kast

Om deze problemen simpelweg te voorkomen, is het een idee om je eigen kast te ontwerpen. En dat kan gewoon! Online vind je een handige tool, de kastendesigner. Hiermee kun je precies de afmetingen aangeven, kleuren kiezen, bepalen waar jij planken en hangruimte wil, ga zo maar door. Op die manier kun je dus perfect bepalen hoe jouw kast eruit komt te zien. Tevens zijn er verschillende kleuren hout om uit te kiezen en kun je zelfs kiezen voor een budget variant. Er is dus voor ieder wat wils en je vindt en creëert gegarandeerd een kast die perfect bij jou past. Meet van tevoren op hoe je het wil en ontwerp jouw kast zoals het jou uitkomt.