Wanneer kan je het beste tuinonderhoud uitvoeren?

Je tuin er netjes bij laten staan en er voor zorgen dat het altijd leuk is om naar te kijken of in te zitten. Maar om elke dag of week nou bezig te zijn met onderhouden, daar heb je geen zin in. En dat is goed te snappen. Maar om toch het optimaal te houden, is het verstandig om het op bepaalde periodes te doen. Welke zijn dit, en waarom? Daar kom je zo achter. Maar houd in ieder geval in gedachte dat hoveniers werk seizoensgebonden is.

 

De maanden van het jaar

Het is handig om te weten wat er welke maand jou te wachten staat. En wat je mogelijk zou kunnen uitvoeren. Hier staat dan op rij welke klusjes en taken er te doen zijn. Tuinonderhoud is altijd uit te voeren.

 

Januari, het is weer het begin van het jaar. En dit wil je goed beginnen. Maar het is nog te koud om echt plantjes neer te zetten. Maar wat je wel kan doen, is opruimen. De gevallen bladeren, dode plantjes en dat soort dingen weghalen. En als je winterbloemen hebt, geef deze dan voldoende voeding zodat je alsnog een beetje kleur behoudt.

 

Februari, alsnog een koude maand. En het is dan slim om een beetje zand over de tegels of het terras te strooien en met een bezem aan te vegen. Zo haal de gladde laag weg. Aangezien er in de tijd een soort mos op heeft kunnen groeien.

 

Maart, al bijna een lente. En nu is het een serieuzere zaak. Je kan veel meer uitvoeren om het voor te bereiden. Zo moet je weer de bladeren aanvegen, de schutting een laagje lak geven, onkruid weghalen en de dode planten compleet te verwijderen.

 

Mei, alle vogels leggen een ei. En dat betekent dus ook dat de bloemen weer kleur geven. Begin dan ook met nieuwe dingen te planten. Het is een mooie tijd van het jaar. Beestjes komen weer tot leven en alles wordt vrolijker. Maar pas op dat er niet kleine rode beestjes op jouw planten zitten. Deze eten de bladeren op.

 

Juli, belangrijk dat je in de tijd dat alles groeit, weghaalt wat niet zo mogen groeien. Het gaat dan weer over onkruid. En af en toe je planten water geven is ook niet buitengesloten. Tuinonderhoud Bilthoven is natuurlijk belangrijk om net zo fris te blijven als deze stad.

 

Oktober, in de tijd dat er overheen is gegaan. Heb jij voor dat oktober er aan kwam al een hoop gevoed en veel nieuwe plantjes en bloemetjes gezien. Het wordt wel alweer een koude tijd. Dus haal de dode bloemen die alleen maar gaan uitvallen, of dat al gedaan hebben, weg en vervang deze met winter planten. Deze planten blijven groen en vullen de tuin lekker op in de koude periode.

 

Nog meer tips nodig, of willen weten waar je de benodigde spullen kan halen voor tuinonderhoud Houten? Zoek de dichtstbijzijnde tuinierswinkel op en daar zal je alles kunnen vinden voor wat jij kan doen in elke maand van het jaar.