3 redenen om een bladblazer te kopen

Je wordt wakker neemt een warme douche en een snel maar lekker ontbijtje. Tijdens het aantrekken van je jas en schoenen kijk je naar buiten en ziet dat het flink aan het waaien is doordat de bomen heen en weer waaien. Wanneer je de deur uit stapt en naar je fiets loopt die in de schuur staat kijk je om je heen en ziet dat in je tuin een hele hoop bladeren liggen die de mooie tuin eigenlijk een beetje verpesten. Helaas moet je naar werk toe en kan je deze bladeren niet snel aan de kant op een hoop krijgen om ze snel in de container te gooien of ergens buiten de tuin. Een bladblazer kan dit soort problemen oplossen zodat je nog tijd hebt om voor je afspraak of werk de tuin of stoep netjes kan maken.

 

Tijd besparen door bladblazers

Wanneer je aan het werken bent in je tuin om het onkruid weg te halen en de planten te snoeien kan er veel op de grond vallen zoals bladeren en stengels van planten en struiken. Als je eindelijk klaar bent met het snoeien en onkruid wieden zie je dat er van alles op de grond ligt. Opruimen is niet het leukste werkje van een tuin onderhouden, maar toch pak je de hark en gaat bezig om alles netjes bij elkaar te harken zodat je het daarna weg kan doen. Dit kost aardig wat tijd, wat je kan doen is een bladblazer kopen om zo sneller de boel bij elkaar te kunnen blazen. Het bij elkaar blazen van bladeren en andere plantenresten is erg gemakkelijk en bespaard je veel tijd die je weer aan andere dingen kan besteden.

 

Verschillende functies

Een blazer heeft verschillende functies waaruit je kan gaan kiezen als je aan het overwegen bent om er eentje te kopen. Je kan een blazer kopen met veel of minder kracht, hoe groter de blaaskracht hoe groter het model wordt. Een compact model kan ook gekocht worden deze zijn ook een stuk handzamer. Zelfs kan er gekozen worden tussen een model met een snoer of zonder een snoer voor het makkelijker rondlopen. Er zijn ook blazers die een functie hebben die erg handig is en nog meer tijd kunnen besparen namelijk een functie waarmee de bij elkaar geblazen plantenresten opgezogen kunnen worden, zodat je dit niet handmatig op moet ruimen. De blazers kunnen een benzinemotor hebben maar ook een elektrische die een stuk minder milieuvervuilend is, hier zit wel altijd een snoer aan.

 

Verspil geen energie

Als er een groot oppervlak moet worden schoongemaakt is kan dit natuurlijk met de hark, alleen verspil je hiermee wel veel energie die je op een ander moment van de dag hard nodig zal hebben. Daarom is het handig om een blazer aan te schaffen om zo het intensieve harken en opruimen makkelijker te maken door te blazen en alles op te zuigen zonder veel energie kwijt te raken wanneer je een groot oppervlak gaat schoonmaken.