Voordelen van een cortenstaal plantenbak op maat

Er zijn natuurlijk veel voordelen van een plantenbak op maat. Je hoeft hierdoor bij het inrichten van je droomtuin niet te compenseren omdat er nog een veel te grote plantenbak in moet, want je laat er gewoon een op maat maken. Op deze manier kun je precies opmeten hoe groot je plantenbak moet zijn en hoef je deze maten alleen maar door te geven aan de makers van jouw plantenbak. Zo hoef je thuis niet zelf aan de gang te gaan met allerlei gereedschap.

Daarnaast zijn de plantenbakken die deze service maakt niet zomaar plantenbakken. Ze zijn namelijk gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal wordt in de handel voornamelijk genoemd onder de merknaam COR-TEN -staal. De naam bestaat dus uit twee afkortingen. COR-rosion resistance en TEN-sile strength. Vertaald naar het Nederlands betekent dit dat het materiaal bestendig is tegen corrosie en het ook een mechanische sterkte heeft. Het is dan ook ontwikkeld met als doel een materiaal te kunnen gebruiken dat een grotere weervastheid en weerbestendigheid heeft dan gewoon staal. Het is dan ook ideaal om te gebruiken in jouw droomtuin omdat het juist is ontwikkeld om buiten te gebruiken in allerlei weersomstandigheden. Dit scheelt natuurlijk als je anders zelf een plantenbak moet maken die je een jaar later weer opnieuw kunt maken omdat de regen het materiaal zo heeft aangetast dat het er niet meer uit ziet zoals je wou willen dat het er uit ziet in jouw droomtuin.

Het materiaal bestaat voornamelijk ijzer, maar aan het ijzer worden nog meer verschillende metalen toegevoegd zoals koper, silicium, chroom, fosfor en nikkel. Het materiaal heeft een bruine kleur die ontstaat door oxidatie. Doordat de cortenstaal plantenbak een verroest uiterlijk heeft geeft het ook veel karakter aan uw tuin. Neem als voorbeeld een tuin met veel groen. Een cortenstaal plantenbak springt daar dan mooi uit. Ook in een tuin met donkerdere kleuren zoals zwart, grijs en beige steekt deze roodbruine roestkleur mooi af tegen die neutrale kleuren. Naast dat het eigenlijk in alle tuinen past, geeft het ook een leuk effect wanneer je meerdere plantenbakken in je tuin hebt staan die van cortenstaal zijn gemaakt omdat ze allemaal op een unieke manier zijn verroest en verkleurd. Die roest is het gevolg van de oxidatie en is dus ook kenmerkend voor dit materiaal.

Plantenbakken zonder bodem

Dit bedrijf kan daarnaast ook een cortenstaal plantenbak op maat zonder bodem maken voor jouw droomtuin. Er zijn meerdere voordelen van zo’n plantenbak zonder bodem. Het eerste voordeel, en misschien wel het belangrijkste, is dat je grote planten in dezelfde grond kunt laten groeien en de plantenbak en dus als het ware omheen kunt plaatsen. Hierdoor hoef je de plantenbak niet weer te vullen met nieuwe grond om de planten daar vervolgens ook opnieuw in te moeten poten. Dat scheelt je dus een hoop tijd. Daarnaast kun je zo’n bodemloze plantenbak ook makkelijker op een andere plek in de tuin zetten. Zo kun je je tuin om de zoveel tijd eens herinrichten zonder je plantenbak eerst weer helemaal leeg te hoeven halen om de planten te verwisselen.