Behandeling bij de fysiotherapeut: acupunctuur

De fysiotherapeut behandelt klachten aan het bewegingsapparaat. Hiervoor heeft de fysiotherapeut veel verschillende soorten behandelingen. Eén van deze behandeling is een acupunctuur behandeling. Acupunctuur heeft meerdere voordelen voor je, zowel lichamelijk als geestelijk. Ben jij benieuwd wat een acupunctuur behandeling inhoud? Lees dan verder!

De oorsprong van acupunctuur

Acupunctuur komt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden kleine, dunne naalden op zogenoemde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Deze methode van behandelen bestaat al meer dan 2500 jaar. Tot de bronstijd kwam gebruikten men naalden van botsplinters en stenen. Tijdens de bronstijd is dit veranderd in naalden gemaakt van metaal.

Een acupunctuur behandeling bij de fysiotherapeut

Bij de fysiotherapeut kun je terecht voor een acupunctuur behandeling. Dit wordt gedaan door gediplomeerde specialisten in acupunctuur. Acupunctuur heeft meerdere voordelen voor je, zowel lichamelijk als geestelijk. De behandeling werkt goed bij spierklachten, rugklachten en zorgt voor een goede doorbloeding. Er zijn vrijwel geen risico’s bij een acupunctuur behandeling, daarom zijn er ook weinig complicaties tijdens deze behandeling. Voor meer informatie over acupunctuur moet je een kijkje nemen bij accupunctuur Enschede.

Andere behandeling bij de fysiotherapie

Acupunctuur is niet het enige waarvoor je bij een fysiotherapeut terecht kan. Ook kun je voor behandelingen zoals medical taping, revalidatie, massagetherapie en oefentherapie terecht bij fysiotherapeut. Vooral voor klachten aan het bewegingsapparaat moet je naar de fysiotherapeut. Om klachten te behandelen heeft de fysiotherapeut een pittige 4-jarige opleiding gevolgd. Na deze opleiding kan de fysiotherapeut zich ook specialiseren in vakgebieden zoals acupunctuur.