BHV cursussen

Het is een bekende maar helaas ook veel gebruikte uitdrukking, een ongeluk zit in een klein hoekje. Of je nou op werk bent, op school loopt of je fietst gewoon lekker over straat, een ongeluk zit ook daadwerkelijk in een klein hoekje en is ook zo gebeurd. De collega die normaliter iedereen verblijdt met zijn heerlijke tosti’s, pannenkoeken en appelflappen vergeet dit keer het tostiapparaat uit te zetten. Een klein kwartiertje later kunnen de stukken tostiapparaat van de vloer worden afgeplukt. Dankzij het adequate optreden van een oplettende collega is kunnen voorkomen dat het uit de hand is gelopen, maar zulke kleine voorvalletjes kunnen zich altijd voordoen en dan is het belangrijk dat er wordt ingegrepen voordat het uit de hand loopt.

Vanwege de grote kans dat er vroeg of laat een ongeluk gebeurd is het belangrijk om binnen uw bedrijf, school of instelling een Bhv’er in huis te hebben. De Bhv’er is de eerste hulp bij een ongeluk voordat de professionele hulp ter plaatse is. De taken van de Bhv’er variëren van eerste hulp verlenen, beginnende brand bestrijden, evacuaties tot aan de communicatie met de externe hulpverleners. Een werkgever heeft een wettelijke verplichting om de bedrijfshulpverlening in het bedrijf te organiseren en een aantal werknemers aan te wijzen die deze taak op zich nemen. De geldigheid van een BHV diploma is slechts één jaar dus om uw kennis up to date te houden en de geldigheid van uw diploma te waarborgen is het belangrijk om jaarlijks een Bhv-cursus te volgen. Gelukkig zijn er diverse plekken waar cursussen worden gegeven waardoor je zeker weet dat jouw bedrijf en omgeving weer een stukje veiliger is.

Online BHV curcus volgen

Waar je eerder altijd met pen en papier naar het opleidingscentrum moest is er in de laatste tijd nogal wat veranderd. Gelukkig denken de meeste opleidingscentra met de tijd mee en is het tegenwoordig ook mogelijk om de theorie van de opleiding achter de computer, op een voor jou geschikt tijdstip, te volgen. Dit is niet alleen gemakkelijk voor de cursist zelf maar scheelt de werkgever van de cursist ook nog eens tijd. Uiteraard bestaat een BHV-cursus niet alleen uit theorie, het praktijk gedeelte zal wel daadwerkelijk op locatie moeten gebeuren. Dit kan vaak op een vooraf geselecteerde locatie maar kan ook bij de bedrijven zelf. Binnen Nederland zijn er diverse trainingscentra waar je, met behulp van de nieuwste apparatuur, kennis kan maken met mogelijke gevaren en hoe hier beste op geanticipeerd kan worden. Eén van deze high-tech trainingscentra is het BHV-curcus centrum in Twente waar zij de BHV lesplannen geven volgens de NIBHV normeringen en de praktijk op een leuke en informatieve manier uitleggen.