Breng een boodschap over met jouw relatiegeschenken

In het bedrijfsleven wordt het steeds vaker gewaardeerd wanneer je als bedrijf zijnde een geschenk ontvangt van een zakelijke partner. Veel relatiegeschenken slaan eigenlijk nergens op en worden snel vergeten. Andere relatiegeschenken zijn weer speciaal en goed over nagedacht. Wanneer je bepaalde relatiegeschenken ontvang kan je een gevoel krijgen bij het cadeau. Een relatiegeschenk kan dus meer waarde bieden dan alleen het tevreden maken van je partners.

Maak het persoonlijk

Wanneer je een relatiegeschenk persoonlijk maakt vinden veel mensen het al een stuk bijzonderder. Het is dan ook leuk om het relatiegeschenk te laten bedrukken met jouw logo of een persoonlijke boodschap aan de klant. Het zorg voor extra binding en een betere relatie. Ten slotte werk je stiekem ook nog een beetje aan je eigen marketing, aangezien de partner jouw logo overal mee naar toe brengt.

Duurzaam

Je kan ook een bepaalde boodschap geven met het relatiegeschenk. Zo willen veel bedrijven duurzaam bezig zijn en duurzame relatiegeschenken laten zien dat jouw bedrijf denkt aan het milieu. Er zijn veel soorten duurzame relatiegeschenken, bijvoorbeeld geschenken van eco-materiaal, bespaarproducten of producten zoals bidons, waardoor je minder plastic bekertjes gaat gebruiken.

Maak het bijzonder

Veel relatiegeschenken worden op feestdagen opgestuurd of gegeven. Echter is het een stuk specialer wanneer je een relatiegeschenk op een willekeurig moment aan jouw partner geeft. Het laat zien dat je heel het jaar door aan jouw relaties denkt en niet alleen bij de feestdagen je stempel wilt drukken.

Relatiegeschenken kunnen dus van veel toegevoegde waarde zijn voor jouw bedrijf. Zorg er in ieder geval voor dat het relatiegeschenk wat jij opstuurt goed bij jouw bedrijf past. Denk ook nog even na over hoe je jouw bedrijf wilt positioneren, bijvoorbeeld met duurzame cadeautjes.