Waarom een tegelvloer in jouw woning past

Er zijn enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor kunststof vloersoorten, maar toch blijven de traditionele vloersoorten ook nog erg populair. Mijn favoriete vloersoort zijn de tegelvloeren. Ze hebben een strakke uitstraling en ook nog eens veel leuke voordelen. Deze voordelen zal ik in dit artikel kort benoemen.

Makkelijk te onderhouden

Tegels zijn in vergelijking tot de meeste vloeren enorm makkelijk te onderhouden. Wanneer je regelmatig schoonmaakt, kan je de vloer eenvoudig reinigen met wat water en zeep. Het is echter wel belangrijk dat je weet wat voor tegels je hebt, want bepaalde tegels zijn een stuk gevoeliger voor vlekken als andere. Deze vloeren kan je dan ook beter reinigen met speciale producten.

Doordat ze zo makkelijk schoon te houden zijn de tegels enorm hygiënisch. Stof, vuil en nare geuren worden niet in de vloer opgenomen en daardoor zijn ze makkelijk te verwijderen.

Mooi en handig

Natuurlijk zijn tegels enorm mooi en laten een ruimte ook nog eens groter lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Vooral grote tegels zijn hier enorm handig voor. Tevens zijn er enorm veel soorten tegels, zo heb je onder andere kerlite tegels en Gardenia Orchidea tegels. Doordat er zo veel soorten tegels zijn heb je voor elke huisstijl wel een mooie tegelsoort.

Voordelig

tegelvloer woningTen slotte zijn veel soorten tegels goedkoop in vergelijking met andere soorten vloerbedekking. Natuurlijk heb je ook enorm dure vloertegels, maar de gemiddelde vloertegel is al van goede kwaliteit en dus ook een stuk goedkoper als veel andere vloersoorten.

Natuurlijk hebben tegels ook nadelen. Ze voelen bijvoorbeeld koud aan en kunnen enorm glad zijn wanneer de vloer vochtig wordt. Hierdoor is het niet de ideale vloer voor kleine kinderen. Verder heeft de tegelvloer vooral voordelen en is daarom voor mij een prachtige vloersoort.