De beste vloer voor je huisdieren

De beste vloer voor je huisdieren

Er is een groot aanbod als het gaat om vloerbedekking. Van kunststofvloeren tot houten vloeren, er is genoeg keuze voor iedereen. Wanneer je in bezit bent van een huisdier die door het huis huppelt is het belangrijk dat de vloer ook comfortabel is voor hem. Er zijn enorm veel soorten vloeren, maar welke vloersoort is het comfortabelst voor jouw huisdier?

Huisdieren lopen vaak speels rond in het huis. Het is dus voor de hand liggend dat glad laminaat, een houten vloer soort, geen succes is wanneer u bijvoorbeeld een hond thuis rond hebt lopen. Tapijt is ook geen aanrader aangezien huisdieren vaak haren en huidschilvers verliezen en deze in het tapijt gaan zitten en moeilijk weg te halen zijn. Hiernaast maken de nagels van de dieren het tapijt redelijk snel kapot en blijven ongewenste geurtjes vaak in het tapijt zitten.

Top 3 vloeren

Om te laten zien welke vloeren wel geschikt zijn wanneer je een huisdier in huis hebt rondlopen heb ik een top 3 huisdiergeschikte vloeren op een rijtje gezet:

  1. Vinyl, ook bekend als PVC vloeren, is een type kunststofvloer die vele voordelen kent voor mensen met huisdieren. Zo is het een vloersoort die makkelijk schoon te maken is en genoeg grip geeft aan de pootjes van het huisdier.
  2. Ruwe laminaatvloeren zijn net als PVC vloeren enorm populaire vloeren voor mensen met huisdieren. Het is een houten vloer soort die makkelijk te reinigen is en waarin ongewenste geurtjes niet snel intrekken. Het is simpel om aan te leggen en ziet er ook nog is mooi en modern uit.
  3. Geseald siergrind is een vloersoort met een enorm lange levensduur en weinig kent weinig slijtage zoals wel het geval is bij tapijt. Open siergrind is echter geen succes doordat het veel onderhoud met zich meebrengt doordat er makkelijk vuil en vocht intrekt.

Vooral bij het hebben van een kat of hond is het erg belangrijk dat je de juiste vloer kiest. Een te gladde vloer zal zorgen voor een glijpartij en een tapijt zorgt voor veel onderhoud en nare geurtjes. Er zijn gelukkig nog wel verschillende soorten kunststofvloeren, zoals PVC-vloeren, en houten vloeren die wel makkelijk schoon te houden zijn en weinig last van slijtage hebben.