De voordelen van jaloezieën

Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan soms lastig zijn. Er is tegenwoordig zoveel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hanggordijnen, plisségordijnen, Jaloezieen of rolgordijnen. Welk soort raamdecoratie past het best bij jouw huis? In dit artikel bespreken we de voordelen van jaloezieën.

Veel variatie mogelijk

Een groot voordeel van jaloezieën is dat er veel variatie mogelijk is. Zo heb je bijvoorbeeld horizontale jaloezieën en verticale jaloezieën. Bovendien heb je veel verschillende materialen, bijvoorbeeld hout en aluminium. Bovendien zijn jaloezieën in verschillende kleuren te krijgen en passen ze op verschillende soorten ramen.

Zelf de lichtinval reguleren

Een ander voordeel van jaloezieën is het feit dat je zelf de lichtinval kan reguleren. Zo kun je de stand van de lamellen afstellen op de stand van de zon. Op deze manier krijg je altijd natuurlijk licht binnen. In de ochtend kun je de lamellen bijvoorbeeld helemaal opendraaien, en wanneer de zon in de middag heel fel is, kun je ze meer dichtdraaien. Zo reguleer je zelf het zonlicht. Bij andere soorten raamdecoratie heb je deze optie niet. Dan is het: of helemaal geen licht, of heel veel licht.

Warmtewering en isolatie

Jaloezieën hebben nog een derde voordeel. Ze isoleren je huis in de winter en houden de warmte tegen in de zomer. Dit geldt vooral voor een houten Jaloezie. Het hout, houdt de warmte vast in de winter en houdt de warmte juist buiten in de zomer. Ideaal dus.

Praktisch

Tot slot zijn jaloezieën ook nog eens heel praktisch. Ze zijn makkelijk schoon te houden, door het gladde materiaal. Af en toe afstoffen en je bent klaar. Dit maakt ze heel hygiënisch. Andere gordijnen moet je echt wassen om ze helemaal schoon te krijgen. Veel meer werk dus! Daarnaast gaan de jaloezieën lang mee omdat ze erg duurzaam zijn en niet snel beschadigen.