De multifunctionaliteit van antislip rubber tape

Antislip rubber tape kan je kopen bij elke gerespecteerde bouwmarkt en in elke vorm en kleur die je maar kan bedenken. Het bekendste voorbeeld waar deze tape voor wordt toegepast is ter voorkoming dat je weg slipt op een trap. Om dit te voorkomen wordt aan het begin van een traptrede een strip antislip rubber tape geplakt en dit zorgt vervolgens voor genoeg frictie om veilig naar boven en beneden te lopen.

In de meeste gevallen is de bovenkant van de antislip rubber tape voorzien van een geribbelde laag en de onderkant voorzien van zelfklevende lijm zodat de strip kan worden gebruikt op verschillende soorten ondergrond zoals steen, glas, beton of zelfs metaal. De zelfklevende lijm maakt dat het plaatsen van de rubberen strip ook zeer gemakkelijk is. Het grote voordeel van het gebruik van een rubberen antislip tape is dat het in veel gevallen ook nog waterbestendig is. Dit maakt dit soort tape ook zeer geschikt voor het gebruik buitenshuis.

Toepassing antislip tape

Zoals al eerder genoemd wordt de antislip rubber tape het meeste gebruikt om een extra laagje frictie toe voegen op trappen om te voorkomen dat men uitglijdt. Naast trappen kan hetzelfde principe toegepast bijvoorbeeld op vloertegels, in auto’s, op ladders en op schuine oppervlakten. Er zijn veel verschillende soorten rubberen antislip tape verkrijgbaar. Sommige zullen toepasbaar zijn binnenshuis waar andere juist meer geschikt zijn voor het gebruik buitenshuis zoals de buitentrap naast het huis.

De antislip rubber tape is in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar in de winkels zodat je kan kiezen uit een breed assortiment dat past bij je interieur. Zoals bijv. antislip trap zwart, en antislip trap wit. Naast de verschillende kleuren kan je ook het type profiel van de rubberen strip uitkiezen. Afhankelijk van de intensiteit in het gebruik van de oppervlakte kan het type profiel bepaald worden. Zo zal er een verschil zijn tussen het gebruik binnenshuis en het gebruik buitenshuis. Het voordeel van het gebruik van antislip rubber tape is ook dat het vervangbaar is.

Andere soorten antislip tape

Naast de rubberen versie van de antislip tape bestaan er nog meer varianten. De verschillende varianten werken allen volgens hetzelfde principe met aan de ene kan een zelfklevende lijm laag en aan de andere kant een laag van verschillend materiaal om extra frictie te creëren. Ook de grote van de strip kan verschillen, zo worden op boten grotere oppervlakte antislip tape gebruikt met een ruwe bovenkant zodat men op het water meer grip heeft om rond te lopen op de boot.