Een goede makelaar kiezen

Voor het kopen van een huis heb je vrijwel gegarandeerd een makelaar nodig. Een goede makelaar kiezen is niet altijd even makkelijk, en het gebeurt al snel dat je niet weet waar je moet beginnen. Daarom ga ik in dit blog een paar tips benoemen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste makelaar.

Eerlijke tarieven

Een makelaar verkoopt aan jouw een dienst, namelijk het vinden van de juiste woning voor jou. Net als bij alle andere diensten wordt hiervoor een prijs gevraagd. Het is belangrijk dat je erop let dat deze prijs eerlijk is voor de makelaar, en voor jou. Het huis zelf is al duur genoeg, dus een buiten proportie dure makelaar gaat je zeker niks goeds doen

Lokale marktkennis

De makelaar moet een breed repertoire aan huizen tot hun beschikking hebben, zodat ze jou de beste opties voor jouw situatie kunnen aanbieden. Dit betekend dat ze niet alleen veel huizen moeten hebben, maar ook dat ze veel moeten weten over het gebied en de lokale markt. Als de makelaar de omgeving kent, kan hij gerichter zoeken naar wat jij precies wilt. Regio specifieke makelaars als Makelaar Zwolle zijn het beste in de lokale kennis meebrengen naar jouw huizen zoektocht.

Proactieve werkwijze

Verder wil je natuurlijk dat de makelaar efficiënt en professioneel omgaat met jouw zoektocht. Je wilt dat ze jouw wensen en eisen serieus nemen, en dat deze goed worden toegepast in de huizenaanbod die ze aanleveren. Ook wil je dat ze er snel mee aan de slag gaan, en je tijdig resultaten kunnen laten zien. Dit zorgt ervoor dat jij het gevoel krijgt dat er naar je geluisterd wordt, dat er wat met je plicht wordt gedaan en dan je resultaten krijgt.

Hopelijk heb je door dit blog een idee gekregen van de waarden die een makelaar moet hebben om jou goed te kunnen helpen. Gebruik vooral deze kennis om te garanderen dat jij jouw droomhuis vindt!