De opkomst van de mobiele fietsenmaker

De mobiele fietsenmaker: een uitkomst voor veel consumenten

De laatste jaren zien we steeds vaker dat consumenten behoefte hebben om hun fiets ter plaatste op te laten halen of om deze op het werk te laten repareren. Waar komt deze vraag vandaag en wat zijn de voor en nadelen voor de consument? In dit artikel hopen we je hier wat duidelijkheid in te kunnen geven? Misschien ga je na het lezen van dit bericht zelf ook wel niet meer naar de fietsenmaker.

mobiele fietsenmaker

Waaruit bestaat de behoefte van een mobiele fietsenmaker?

We zijn allemaal steeds drukker en in de dagelijkse flow besteden we het liefst zo min mogelijk tijd aan onnodige dingen. De mobiele fietsenmaker past perfect in dit plaatje van de steeds drukkere mens. Want waarom zou je jouw fiets helemaal naar de fietsenmaker brengen? Als je fiets echt kapot is en je er dus niet meer op kan fietsen dan moet je eerst zorgen dat je je fiets daar krijgt en vervolgens moet je ook nog weer naar huis zien te komen. Een aantal dagen laten moet je hem weer ophalen. Deze manier van werken is natuurlijk niet echt efficiënt en het is makkelijker als je fiets gewoon bij jou thuis wordt gerepareerd.

mensen die fietsen

Fiets reparatie op je werk

Als je in een redelijk groot bedrijf werkt (20+ personen) dan kan het voor de fietsenmaker lonen om gewoon eens na de werklocatie te rijden en om hier jouw fiets, maar ook die van je collega’s na te kijken. Voor de plaatselijke fietsenmaker is dit ook fijn want die hoeft niet met de te repareren fietsen te slepen en houdt zijn werkplaats lekker werkbaar. Zelf hoef je niet in je vrije tijd naar de fietsenmaker toe, waardoor je na werk gewoon lekker leuke dingen kunt gaan doen. Een win win situatie dus!

Kost deze service geen extra geld

Bijna alle mobiele fietsenmakers rekenen geen extra kosten voor reparatie ter plekke. Ze doen dit vaak vanuit een stukje service en bereiken hiermee ook een grotere potentiële doelgroep. Er zijn soms wel een aantal voorwaarden aan gebonden voordat het voor de fietsenmaker lonend is om op te locatie te komen. Denk hierbij aan voorwaarden als:

  • Er moeten minimaal 5 fietsen kunnen worden gerepareerd.
  • Er moet voor minimaal € 50 euro aan service en reparatie kunnen worden uitgevoerd.
  • De fietsen moeten reparatieklaar op locatie staan

Al met al is de opkomst van de mobiele fietsenmaker voor beide partijen een win win situatie waar naar verwachting in de komende jaren een flinke verschuiving in plaats zal gaan vinden.

fiets repareren op werk