Het belang van een goede tandarts

Dit is een goede tandarts

We krijgen het vaak van kinds af aan al met de paplepel ingegoten: “Wees zuinig met je tanden want je krijgt ze maar één keer!”. Vroeger dacht je altijd van joh zal wel, maar niks is natuurlijk minder waar. Zodra je wat ouderen zien prutsen met hun gebit besef je je ineens dat je echt zuinig moet zijn op je gebit.

Om je gebit goed te onderhouden moet je natuurlijk vooral bij jezelf zijn, maar ook de keuze van de tandarts kan doorslaggevend zijn. Denk maar eens na over de verhalen van vroeger. De meeste tandartsen hebben allemaal flink onnodig lopen boren waardoor veel mensen in de leeftijd van 40 tot 60 nu met de problemen zitten. Wij geven je graag een aantal tips over wat je zelf kunt doen om goed met je gebit om te gaan en hoe je een goede tandarts kunt vinden.

Tandarts tips

Poets twee keer per dag

Zelf hoor ik steeds vaker dat jongeren nog maar één keer per dag hun tandenpoetsen. Ze liggen vaak langer in bed, komen in tijdnood om de bus te halen en besluiten om het tandenpoetsen maar een keer over te slaan. Langzaam wordt dit een gewoonte en is het tandenpoetsen helemaal uit het ritme. Door structureel twee keer per dag je tanden te poetsen kan veel onnodige ellende worden voorkomen. Als je gevoelig bent voor gaatjes dat raad ik zelfs aan om drie keer op een dag je tanden te poetsen. Met vaak poetsen voorkom je ook het ontstaan van tandsteen waardoor je je minder vaak hoeft te melden bij de mondhygiëniste.

tandenpoetsen is belangrijk

Pas op met zoetigheid

Niks is zo moordend voor je tanden dan suiker. Door zoetigheid grotendeels te laten staan kun je veel gaatjes voorkomen. De suiker bijt helemaal in op de tand en binnen no time mag je weer gaan boren bij de tandarts. Als je echt niet van zoetigheid af kan blijven dan raad ik je aan om na het nemen van een zoete versnapering zoals frisdrank of een pakje gekleurde Mentos een glas water te drinken. Het beste is natuurlijk om de zoetigheid volledig te mijden.

Suiker is slecht voor je tanden

kies een goede tandarts

Het woord goed is natuurlijk erg ruim, maar je kunt hier zelf prima een invulling aan geven. Bij een simpele zoekopdracht op Google kom je vaak al veel tandartsen tegen. Door op tandarts + je plaatsnaam te zoeken vind je er vaak al een stuk of 3. Ik raad je aan om zelf eens de reviews op Google mijn bedrijf door te lezen. Dit zijn meningen van anderen over het bedrijf. Als je hier alleen maar negatieve reacties ziet dan weet je dat je bij deze lokale tandartspraktijk maar beter geen afspraak kunt maken. Je kunt ook eens op een verjaardag rondvragen waar de gasten naartoe gaan om hun gebit te laten checken.