De voordelen van een waterontharder

De fantastische voordelen van een waterontharder

Heb je ook zo’n hekel aan die verschrikkelijke kalkplekken op het aanrecht? We kennen het wel. Je hebt net lekker gegeten en besluit de boel maar eens op te ruimen. Je poetst met je doek het aanrecht schoon en alles ziet er prima uit. Totdat het water is opgedroogd en je weer tegen die lelijke kalkplekken aankijkt. Wil je deze stress voorkomen, dan heb ik één tip: je moet een waterontharder kopen.

De voordelen van een waterontharder

Laten we nog een groot voordeel benoemen van het installeren van een waterontharder, namelijk: nooit meer ontkalken! Je kent het wel, je zet een kop koffie en wordt weer eens geconfronteerd met het feit dat je je koffiezetapparaat moet ontkalken. Doe ik morgen wel, denk je. Ondertussen is het alweer een aantal weken geleden en kun je het koffiezetapparaat weer naar de reparateur brengen. Deze situatie kun je beter voorkomen door ervoor te zorgen dat er gewoon geen kalk meer in het apparaat komt. Ook de waterkoker blijft bij het gebruik van een waterontharder toonbaar en hoeft niet meer telkens schoongemaakt te worden. We blijven nog wel even doorgaan met de voordelen, want wat dacht je dan de stress die je met een waterontharder bespaard bij het wassen van je auto.

waterontkalker voordelen

Nooit meer kalk op je auto

Het is een prachtige zomerdag, je begint de dag goed door langs de wasstraat te fietsen om wat autoshampoo te halen. Eenmaal thuis gooi je een emmer vol met water, beetje shampoo erbij en je kunt van start. Je wast je auto en hij glimt weer alsof die uit de showroom komt. Maar dan gebeurd het, je spoelt de zeep van je wagen af en begint daarna ook meteen met zemen. De prachtig glimmende auto veranderd in een auto met lelijke, witte vlekken die na elke zeem beweging terugkomen. Deze zeer bekende irritatie is te voorkomen door het plaatsen van een waterontharder. Geen gedoe meer, maar gelijk een strakke auto na het afspoelen. Deze witte uitslag is namelijk kalk en het wordt zichtbaar zodra het water opdroogt. Door een waterontharder te installeren komt de kalk niet meer in het water en is je auto na het afspoelen direct mooi.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een waterontharder?

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de grootte van de waterontharder. Bij een groot gezin verbruik je namelijk aanzienlijk meer water dan wanneer je met twee personen in een huis woont. Ook is het belangrijk om te gaan voor kwaliteit. Een kwalitatieve waterontharder wordt één keer geïnstalleerd en gaat dan makkelijk 15 jaar mee. Het enigste wat je nog hoeft te doen is af en toe de voorraad zout bijvullen. Het duurdere segment waterontharders is vaak ook wat compacter en daardoor een stuk makkelijk weg te werken.