Iedere schilder heeft een eigen techniek

Sausen of spuiten wat is het verschil?
Schilders gebruiken verschillende technieken om de muren een andere kleur te geven. Schilders kunnen muren sausen of spuiten. Sausen is een toepassing waarbij de wanden en plafonds met dunne verf geschilderd worden. Dit gebeurd met een roller voor de grote oppervlaktes en met een kwast voor de randen en de kleinere oppervlaktes. Hiervoor is het vaak noodzakelijk om de randen goed af te typen met een goede plakband en de vloeren goed af te dekken. Spuitwerk heeft veel voordelen vandaar dat we dit hier goed uitlichten.

Wat zijn de voordelen van wanden en plafonds spuiten?
Spuitwerk is vooral bedoeld voor binnenschilderwerk en wordt vaak gebruikt voor grote grove oppervlaktes. Het spuiten van kozijnen of deurposten is erg lastig. Maar het spuiten van deuren, schotten en panelen en trappenhuizen is geen enkel probleem. Het grootste voordeel aan spuiten is dat het snel aangebracht kan worden. Een schilder kan binnen een korte tijd veel vierkante meters afronden. Ook zijn de kosten hiervoor relatief erg laag. Mocht je een grote verfklus hebben dan is spuitwerk zeker aan te raden. Voor kleine verfopdrachten is spuitwerk erg prijzig. Dit komt omdat het tijd kost de spuitmachine te installeren.

Kies de juiste kleur!
Ook voor spuitwerk zijn er vele kleuren mogelijk. Het toevoegen van de juiste verf is geen enkel probleem. Kleuren kunnen makkelijk gemengd worden. Houdt er wel rekening mee dat hier extra kosten aan vast zitten. Heb u een donkere muur en wil u deze wit hebben. Houdt er dan rekening mee dat deze meerdere lagen nodig heeft.

Vind de juiste schilder bij u in de regio.
Om de complete woning te voorzien van schilderwerk of spuitwerk kunt u ook kiezen voor een goede schilder bij u in de buurt. Mocht u in Eindhoven wonen kunt u met de juiste zoekterm de juiste schilder vinden in uw regio. Typ in Google bijvoorbeeld schilder Eindhoven in om een overzicht te krijgen van een aantal schilders bij u in de buurt. Of ga op zoek met de zoekterm schilder Helmond als in Helmond woont.