Douglas overkapping laten plaatsen

De populariteit van een Douglas overkapping

Tegenwoordig heeft iedereen er wel eens van gehoord: De Douglas overkapping. Sinds 2014 zien we een serieuze trend in de opkomst van de Douglas overkappingen. De grote vraag is natuurlijk: waarom is dit type overkapping ineens zo populair? De antwoorden hierop lees je natuurlijk hieronder. Ook gaan we het hebben over de opties en de prijs van een Douglas overkapping.

De voordelen van een douglas overkapping

Een overkapping is op vele manieren en met vele materialen te maken. Toch kiezen veel mensen voor douglas hout, ondanks dat dit toch een stukje duurder is. Wat is hier de reden van? Allereerst is douglas hout een stuk duurzamer dan andere houtsoorten, Het houdt bevat meer hard wat continu weer hard wordt. Hierdoor hebben bacterien en schimmels minder kans om het hout op te eten. Het rot dus niet zo snel!

Een wilde douglas boom
Een wilde douglas boom

Douglas hout is mooi

Veel mensen kiezen ook voor douglas hout vanwege de kleur. Het ziet er namelijk net wat luxer uit (de uitstraling is geler en daardoor warmer)

Geen waaibomenhout

Douglas hout is sterk en stabiel. Het werkt minder dan andere houtsoorten waardoor het dus geschikt is voor overkappingen. Het hout is dus recht en stabiel. Het hout is ook verkrijgbaar in lange lengtes. omdat het van een bepaalde naaldsoort is. Deze bomen worden erg hoog dus kunnen er ook lange douglas balken worden gemaakt.

Douglas hoeft niet duur te zijn

Doordat het hout zo stabiel en duurzaam is hoeft het niet duur te zijn. Andere houtsoorten hebben vaak meer onderhoud nodig en gaan veel sneller rotten. Ook wordt de houtsoort steeds meer aangeboden door allerlei bedrijven waardoor de prijs een stuk lager is geworden over de afgelopen jaren.