Drukontlasting en positionering

Een goede houding is erg belangrijk voor het lichaam. Een verkeerde houding kan namelijk allerlei klachten met zich meebrengen zoals rug- en nekpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Een verkeerde houding kun je van jezelf hebben, of kan ontstaan door blessures, of een druk op bepaalde plekken. Gelukkig zijn er veel producten die je kunnen helpen om je houding te corrigeren en de druk te ontlasten.

Diverse kussens

wigkussen

Een wigkussen corrigeert de houding van de bekken en de rug. Dit zorgt voor een correcte zithouding. Een groot voordeel is dat het kussen universeel is en daarom

op elke stoel past. Daarnaast is het kussen gemakkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Een variant op het wigkussen is de stuit/wigkussen. Deze is speciaal ontworpen om het gebied rondom het zitvlak te ontlasten. Bovendien

wordt hiermee overmatige spanning van de nek en schouders voorkomen.

Een andere optie ter preventie- of behandeling van rugklachten is een lendenkussen. Deze plaats je achter de rug tegen een bankstel of stoel.

Een balkussen is gevuld met lucht en kan gebruikt worden als balanceer- of zitkussen. Het balkussen zorgt voor een optimale zithouding. Daarnaast is het balkussen zeer geschikt voor bekkeninstabiliteit of balanceeroefeningen.

Een ringkussen is zeer geschikt voor drukontlasting. Het voorkomt de drukpijnen en helpt het genezingsproces te bevorderen. Omdat het ringkussen opblaasbaar is kun je zelf de druk bepalen.

Een knie/enkelkussen biedt ondersteuning aan je knie of enkel. Ook tijdens het slapen kun je hem gebruiken. Een kniekussen bevordert onder andere de correcte positie van de benen en bekken ten opzichte van de wervelkolom. Hierdoor kunnen de spieren zich ontspannen.

Kussens kopen voor drukontlasting en positionering

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden wat kan helpen bij een betere houding of drukontlasting op bepaalde plaatsen. Bij deFysiomarkt.nl vind je een groot assortiment en koop je eenvoudig en betrouwbaar een kussen voor drukontlasting en positionering.