Een kunstkerstboom tijdens de feestdagen

Elk jaar slepen we weer een kerstboom het huis in om vervolgens dagen naalden op moet ruimen, maar een kunstboom ziet er weer zo nep uit. Dit is tegenwoordig niet meer het geval en stiekem heeft een kunstkerstboom nog wel meer voordelen.

Waarom kiezen voor een kunstkerstboom?

Het eerste voordeel is al genoemd, geen naalden op de grond meer tijdens de feestdagen. Waar mensen met een allergie ook weer blij mee zijn. Verder hoef je niet meer elk jaar een nieuwe kerstboom te kopen. Een kunstkerstboom is dus een investering voor meerdere jaren. Daarnaast is het ook een stukje veiliger aangezien kunstkerstbomen gemaakt worden van brandwerend materiaal.

Welke soorten kerstbomen zijn er?

Genoeg redenen om voor een kunstkerstboom te gaan, maar welke soorten zijn er eigenlijk? Je kunt ze in alle soorten en maten vinden. Daarnaast zijn ze in meerdere kleuren of met besneeuwde takken. Er zijn zelfs modellen waar de lampjes al in verwerkt zijn. Op deze manier hoef je niet met snoeren te rommelen en zijn de lampjes altijd goed verdeelt over de kerstboom.
Je kunt ook kiezen voor een halve kerstboom. Op die manier kun je de boom tegen de muur zeten. Op de manier kun je in smalle ruimtes toch een hoge boom neerzetten.

Tips:

Bij het opzetten van de boom is het handig om van onder naar boven te werken.
Je kunt een volle kerstboom creëren door de takken uit te vouwen en in model te brengen. Op deze manier kun je ook van binnen naar buiten werken.
Een kunstkerstboom word voller als je de takken met de klok meedraait, op die manier krijg je geen lege vlakken.
De takken van een kunstboom zijn steviger, je kunt dus ook voor zwaardere ballen gaan!
Wil je dat de kerstboom helemaal in het interieur past kun je ook smart kerst verlichting kopen.