Een osteopaat met veel soorten technieken

Heb je ook wel eens veel klachten en dat je normale therapie daarbij niet helpt? Dan is er een oplossing met veel technieken die je daarbij wel kan helpen en dat is een osteopaat. Die vele soorten technieken zijn veelal zachte technieken, maar natuurlijk kunnen ook hardere technieken gebruikt worden tegen de pijn.

Van de arts naar de osteopaat

Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld met enorme darmklachten naar de huisarts gaat, wat in eerste instantie ook logisch is. Maar in veel gevallen stuurt de huisarts je naar huis met wat tabletjes of drankjes. Dan kun je braaf die tabletjes en drankjes blijven nemen, maar voor hoelang?

Je ziet dat er vaak vanaf de arts naar de osteopaat wordt gegaan, die wel een behandeling heeft die je echt helpt, net zoals een kennis van mij dat gedaan heeft bij een osteopaat in Enschede. Zo hoef je bijvoorbeeld in veel gevallen geen tabletjes of drankjes te nemen, maar krijg je een osteopathische behandeling die de kern van de pijn oplost.  Er word gekeken naar het hele lichaam, in plaats van alleen de plek van de pijn.  Een osteopaat is gespecialiseerd in het behandelen van de organen en kan meestal al na een paar behandelingen een positief effect bewerkstelligen

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie is eigenlijk voor iedereen geschikt, van volwassenen tot kinderen tot baby’s. Maar met welke klachten kun je eigenlijk terecht bij een Osteopaat?

Volwassenen:

  • Buikpijn
  • Stoelgang problemen
  • Hoofpijn
  • Rugklachten
  • Periodieke pijnklachten
  • Chronische vermoeidheid
  • Pijnlijke ledematen in de rug, nek, schouder en heup

Osteopathie is er in het kort gezegd op gericht om klachten bij de kern op te lossen in plaats van alleen de pijnplek/symptomen. Het grote voordeel hiervan is dat je de klachten dan echt verholpen zijn en niet na een aantal weken weer terugkomen. Naast dit grote voordeel is het bij een osteopaat ook zo dat je van top tot teen onderzocht wordt en niet alleen op de plek van de pijn, waardoor een osteopaat een erg goede behandeling heeft.