Eikenhouten meubels in de woonkamer

Eikenhouten meubels zijn nog steeds in trek. Het rustieke uiterlijk en de makkelijke onderhoud maakt dat het een populair materiaal blijft om in de woonkamers te gebruiken. Maar het wordt niet alleen voor meubels gebruikt. Eiken houten vloeren, plafonds en deuren komen ook nog regelmatig voor. Eiken houten panelen zijn goed te bewerken. Wat kan ik van eiken hout verwachten in mijn woonkamer?

Zoals genoemd, eiken hout is makkelijk te bewerken. Dit maakt het ideaal voor het maken van meubels. Door het verschil in kleur, noesten en scheurtjes ziet geen plank er hetzelfde uit. Daarnaast kan het hout nog gestoomd worden en er kan een vingerlas worden gemaakt. Dit zijn bewerkingen waardoor het hout er weer helemaal anders uit ziet, maar toch de rustieke natuurlijke uitstraling behouden wordt.

Woodstock 2 (gestoomd)Stel je voor je wil een houten tafel in je huis. Mocht je van een warme rustieke uitstraling houden, dan is het niet raar als je kiest voor eiken hout. De meeste meubels worden gevormd uit houten panelen. Met panelen is het makkelijker werken dan met platen. Deze kunnen, zoals eerder gezegd, gestoomd worden. Het stomen van de panelen geeft de houten panelen een donkerder en warmer uiterlijk.

Voor een luxere versie eiken hout kan je vingerlas eikenhout gebruiken. Het heeft een luxe uitstraling en het is sterker dan normaal eikenhout. Deze twee bewerkingen doen niks aan de scheurtjes en noesten. Noesten zijn ronde donkere stukjes hout in de plank waar takken zou zijn uitgegroeid. Deze zijn ook erg belangrijk voor het rustieke uiterlijk waar eiken hout bekend om staat.

Wil je meer informatie ove het uiterlijk van eiken hout of over het bewerken van eiken houten panelen? U kunt terecht op de website van Woodstock.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *