Tuintegels van verschillende soorten natuursteen

De gemiddelde oppervlakte van een in Nederland is ongeveer 75 vierkante meter. Een wisselende hoeveelheid van de oppervlakte, vaak minder dan de helft, vormt de tuin. De Nederlandse tuin is vergeleken met andere landen klein. De grootte van de tuin in Nederland hangt af van de bevolkingsdichtheid en het klimaat. De tuin wordt hier dan ook voornamelijk gebruikt om lekker buiten te zitten als het eindelijk weer eens mooi weer is. Dan is het niet verassend dat in de meeste tuinen het terras centraal staat.

Tuinmax 2 (basalt) Het terras in de tuin is voor veel landgenoten het belangrijkste. Niet te verwarren met het terras in de horeca, want een terras in de tuin duidt enkel op een open zithoek met dikwijls een verharde ondergrond. Er is niet heel veel ruimte om gekke dingen in de tuin te doen. Het buiten zitten is de activiteit die de meeste tijd inneemt en dus ook behoorlijk wat ruimte verdient. Deze ruimte wordt vaak met terrastegels of klinkers ingevuld. In de terrastegels is ontzettend veel keuze. Er worden vooral veel soorten natuursteen gebruikt. Deze worden in het algemeen mooier gevonden dan klinkers. Omdat ze veelvuldig worden gebruikt voor terrassen, worden de tegels ook terrastegels genoemd.

Soorten natuurstenen

Voorbeelden van natuursteensoorten zijn basalt, graniet, leisteen en Chinese hardsteen. Basalt komt voort uit magma dat in contact is gekomen met water en/of lucht. Het is een hard gesteente en is bijzonder geschikt voor het maken van terrastegels. Naast de hardheid zijn de kleurvastheid en krasbestendigheid eigenschappen die het tot een geschikt steensoort maken. Het komt voor in de tinten tussen licht en donker grijs in. Graniet is een gesteente dat is ontstaan in diepere aardlagen. Door de hoge druk onder de grond is graniet één van de meest slijtvaste en hardste natuursteensoorten. Het is erg geliefd in de tuinen, ook doordat graniet zuurbestendig is.

Leisteen ontstaat uit versteende klei. Het wordt gewonnen uit steengroeven. Leisteen wordt geprezen om het natuurlijke uiterlijk. Geen tegel is hetzelfde. Het is iets zachter dan de eerder genoemde steensoorten, maar niet dusdanig zacht dat u er last van gaat hebben wanneer u terrastegels van leisteen in uw tuin hebt liggen. Tot slot is er nog de Chinese hardsteen. Deze steensoort is populair om het natuurlijke uiterlijk en de lage prijs. De chinese hardsteen behoort tot de kalkstenen en is momenteel één van de populairste steensoorten om in de tuin te gebruiken.

Tuinmax 3

De genoemde natuurstenen zijn erg geschikt voor terrastegels. Wilt u meer informatie over terrastegels in natuursteen? www.Tuinmax.nl