Fysiotherapie: wat is het precies?

Bijna elke sporter heeft tijdens, voor of na het sporten wel eens last van pijntjes aan het lichaam. Gelukkig gaan de meeste pijntjes die tijdens het sporten ontstaan binnen de kortste keren weer over. Echter is het bij de ernstigere blessures wel belangrijk dat je goed hersteld. Wanneer je te snel weer begint met sporten na je blessure dan kan je de pijn alleen maar erger maken. Het is daarom ook handig om een fysiotherapeut in te schakelen bij erge blessures.

Wat is fysiotherapie precies?

Veel mensen doen aan fysiotherapie wanneer ze last hebben van een zware blessure en hulp nodig hebben om goed te herstellen. Je kan dus wel zeggen dat fysiotherapie een behandelmethode is voor bepaalde klachten aan je lichaam. Bij fysiotherapie heb je verschillende activiteiten om je lichaam te laten herstellen. Zo kan een fysiotherapeut je bepaalde oefeningen laten doen om je spieren en gewrichten te versterken, maar kan een fysiotherapeut je ook helpen door je spieren te masseren. Hiernaast kan een fysiotherapeut ook ondersteunende hulpmiddelen, zoals tape, aanbrengen om je lichaam extra steun te geven.

Moet ik de fysio bezoeken?

Veel mensen denken al snel dat ze de fysio moeten bezoeken om te kunnen herstellen van hun blessure, maar dit is zeker niet het geval. Je hoeft bij kleine pijntjes zeker geen bezoek te brengen aan de fysio, aangezien deze pijntjes snel en vanzelf over gaan wanneer je gewoon rust pakt. Bij de heftigere blessures is het wel handig om een fysio in te schakelen. Zorg ervoor dat je een fysio in je buurt vindt waar je altijd te recht komt. Woon je bijvoorbeeld in Haarlem? Neem dan gewoon een fysio in Haarlem, zodat je niet te ver moet reizen en je zonder veel moeite, ook geblesseerd, nog naar de fysio kan gaan.