Geniet je al van de voordelen van een waterontharder?

In de afgelopen tien jaar is de waterontharder zeer populair geworden. De verkopen van dit handige apparaat schieten door het dak, omdat steeds meer consumenten de voordelen ervan inzien. Ook zijn de waterontharders steeds efficiënter, stiller, kleiner en makkelijker te installeren. In dit artikel vertel ik je graag meer over de voordelen van de waterontharder en geef ik je een aantal handige aankooptips mee.

Welke waterontharder kan ik het beste kopen?

Voor consumenten zijn er twee typen waterontharder: namelijk de “Ionen waterontharder” en de magnetische waterontharder, maar wat is het verschil tussen deze twee soorten?

De ionische waterontharder

Zoals de naam al doet vermoeden werkt de ionen waterontharder op basis van Ionen wisseling. Het harde water komt via de leiding de waterontharder binnen. Tijdens de passage wordt het water doormiddel van kunsthard korrels onthard. De kunsthard korrels zorgen ervoor dat magnesium en kalk zich aan hun binden, waardoor er uiteindelijk zacht water overblijft. Dit type waterontharder wordt in de mond van de consument ook wel de “waterontharder met zout” genoemd.

De magnetische waterontharder

De magnetische waterontharder zorgt ervoor met een sterke magnetische spanning dat kalk zich niet aan een oppervlak kan hechten. Het kalk wordt dus niet uit het water verwijderd, zoals dat bij de ionenwisselaar wel gebeurd. Er wordt door meerdere fabrikanten en consumenten al langere tijd discussie gevoerd of de magnetische waterontharder wel echt werkt.

foto van kraan

Waar kan ik het beste een waterontharder kopen?

Zelf raad ik altijd mensen aan om een waterontharder bij de bedrijf in de buurt te kopen. Zo heb ik mijn eigen waterontkalker bij Stijlhoeve in Zenderen gekocht. Wil je een waterontharder kopen dan raad ik je ook aan om je goed te laten informeren. Het is namelijk belangrijk dat je genoeg capaciteit hebt, omdat je ontharder het anders niet aankan waardoor je uiteindelijk nog hard water hebt. Bij Stijlhoeve werd ik uitstekend geadviseerd en persoonlijk vind ik de waterontharder er ook nog eens erg stijlvol uitzien.

Wat zijn de meest opvallende voordelen

Het voordeel wat mij het meeste is opgevallen is dat ik niet meer elke keer de badkamer zo grondig hoeft te boenen. Het verwijderen van kalkresten in de badkamer, wc en wasbakken vind ik een verschrikkelijk karwei, door de waterontharder heb ik geen last meer van kalkresten op deze plaatsen.

Een ander bijkomend voordeel is dat water niet meer vlekt om het aanrecht en de tegels. Er blijven bij het opdrogen van druppels geen kalkresten meer achter, waardoor mijn aanrecht en vloer nu een stuk schoner lijken.

nino-maghradze-BUXdQh53eis-unsplash