Vuurtoren van Texel

Weekendje weg op Texel? Dit zijn de leukste activiteiten!

Op vakantie in eigen land in dankzij de coronacrisis zeer populair geworden. Vooral de Waddeneilanden worden steeds vaker bezocht. Voordat je er bent kunt je even heerlijk uitwaaien op de boot en op het eiland hoef je je zeker niet te vervelen. Zelf ga ik ook elk jaar een aantal keren naar Texel. In dit artikel vertel ik je over een aantal activiteiten die je beslist moet doen wanneer je op Texel bent!

Elektrische Scooter huren op Texel

Wil je zonder teveel te hoeven doen het hele eiland zien? Dan is een elektrische scooter huren op Texel echt iets voor jou.  De elektrische scooters hebben een actieradius van rond de 60km. Je kunt dus hiermee makkelijk het hele eiland verkennen.

Met de scooter rijd je zo naar de bekende vuurtoren van Texel om vervolgens een lekker hapje te eten in Den Burg of De Koog (de toeristische dorpjes in Texel). Het is ook mooi om het hele eiland rond te rijden op de kustweg. Rijdend op je scooter geniet je van het prachtige uitzicht over de zee en met een beetje geluk zie je ook nog één van de vele loslopende schapen.

beee foto van schaap

Ga naar het strand

Ben je een echte strandliefhebber? Op de stranden van Texel vind je een aantal prachtige witte stranden! Vooral de stranden in het Noorden van Texel doen niet onder voor de prachtige tropische stranden die je normaal in de flyers van Reisbureaus ziet. Het is ook leuk om wat te drinken in één van de vele strandhutjes.

Activiteiten op Texel

Watersport

Altijd al willen leren surfen of zeilen? Texel heeft een zeer groot aanbod aan diverse watersporten. In bijna elke plaats zit wel een watersportbedrijf waar je een surf- of zeil les kunt boeken.

Fietsen

Texel heeft meer dan 150 kilometer aan fietspaden! Je kunt er dus prima met een (elektrische) fiets een mooi rondje maken. Het eiland leent zich ook prima voor een fanatieke ronde mountainbiken.

Wandelen

Geniet je ervan om even heerlijk de benen te strekken? Maak dan een prachtige strandwandeling op Texel. Dankzij het waaierige karakter van het eiland krijg je het in de zomer niet snel te warm en kun je dus heerlijk doorstappen op de vele mooie wandelroutes van het eiland.