Heb jij al een PVC vloer visgraat?

Vandaag de dag heb je in de vloerbedekking sector een flink aanbod van verschillende soorten vloeren. Een van deze vloeren is relatief nieuw op de markt en groeit snel aan populariteit. Deze vloer staat bekend als een PVC vloer. De vloer is samengesteld uit verschillende materialen die de duurzaamheid vergroten. Met het oog op de toenemende bezorgdheid over onze impact op het milieu is het gebruik van duurzame materialen een pré. De PVC vloer visgraat biedt de consument die rekening houdt met het milieu een goede optie aan. Een kwalitatieve vloerbedekking waarbij duurzame materialen gebruikt worden is ideaal voor de samenleving en je woonplezier. In dit artikel zal je meer lezen over de duurzaamheid en andere kwalitatieve eigenschappen van de PVC vloer visgraat.

Voor een betere morgen

Wanneer je bezorgd bent over de duurzaamheid van de producten en materialen in je huis is het een goed idee om een PVC vloer visgraat te overwegen. De vloer is ontwikkeld met vooral kunststof waarbij een dikte van 3 millimeter wordt aangehouden. Hoewel de samenstelling van de vloer vooral uit kunststof bestaat, biedt dit dankzij de technologische mogelijkheden anno 2019 dezelfde comfort als laminaat. Hoewel de laminaat vloeren ook als zeer comfortabel worden ervaren is dit niet te vergelijken met de PVC vloer visgraat.

Zelf een vloer leggen?

Je komt vandaag de dag overal op het internet en in de woonbladen de populaire PVC vloer visgraat tegen. Een aantal jaren terug maakte de vloer zijn opkomst in de markt. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat de vloerverwarming ook steeds vaker voorkomt in een gemiddelde woning. De PVC vloeren zijn nou eenmaal uitstekende geleiders wat ideaal is voor de opkomende vloerverwarming in een woning. Zo kan er in een kortere periode een hogere temperatuur bereikt worden met minder energie. Dit is logischerwijs ontzettend goed voor het milieu, de samenleving en natuurlijk je eigen portemonnee!

Het leggen van een vloer wordt als ontzettend lastig ervaren. Steeds vaker zie je aanbiedingen van pvc visgraat inclusief leggen. Een PVC vloer visgraat zelf leggen is niet zomaar gedaan en om foutieve plaatsing te voorkomen kan je het beter laten leggen.

De kosten van een nieuwe vloer

Hoewel laminaat het goedkopere alternatief is in de markt biedt dit lang niet dezelfde voordelen. Het grote prijsverschil blijft voor veel particulieren toch een lastig pakket. Zo gaat de laminaat al voor bijna 5 euro per vierkante meter over de toonbank. In tegenstelling tot de prijzen bij een vierkante meter van een PVC vloer inclusief leggen dat oploopt tot minimaal 20 euro per vierkante meter. Hierbij heb je echter wel een vloer die perfect aansluit bij je vloerverwarming. Tevens wordt het ook als strakker en mooier ervaren door de consumenten op het internet. Wanneer je nog twijfelt is het eventueel een idee om op het internet te gaan kijken naar reviews van voorgaande consumenten over dit product. Zo kan je op basis van andere gebruikers een idee krijgen van de vloer.