Een mistgenerator – Dit zijn de redenen om er één aan te schaffen

Misschien heb je al wel eens van een mistgenerator gehoord. Maar wat is een mistgenerator precies en waarom heb je er eentje nodig?  Om te begrijpen waarom ondernemers er eentje nodig hebben moeten we eerst weten wat het precies is.

Een mistgenerator is een machine die heel snel een ruimte vol kan blazen met dikke mist. Het apparaat wordt door een beveiligingsbedrijf gekoppeld aan het alarm. Als het alarm afgaat dan zorgt de mistgenerator er binnen 20 seconden voor dat het hele pand vol staat met mist.

Wanneer heb je het nodig

Het is verstandig om een mistgenerator aan te schaffen als je een pand hebt met veel dure artikelen erin die voor dieven makkelijk zijn mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan elektronica- en kledingzaken. Elke winkel heeft vanwege de verplichting van de verzekering wel een alarm, maar dit is vaak niet genoeg om kwaadwillenden buiten te houden. Een inbraak gebeurt vaak zo snel dat een alarm systeem niet snel genoeg omstanders en de politie kan inschakelen.

Een mistgenerator voorkomt het probleem dat dieven alsnog goederen meenemen. Omdat het te beveiligen pand zo snel onder rook staat zien ze geen hand voor ogen en kunnen ze niks stelen. Ga zelf maar eens winkelen met je ogen dicht. Dat lukt je natuurlijk niet.

Mist van een mistgenerator

Kosten van een mistgenerator

Als je de kosten van een mistgenerator afweegt tegen de kosten van een diefstal dan raad ik elk bedrijf aan om er direct één te plaatsen. Een mistgenerator is dan in aanschaf wel duur (ook deels afhankelijk van de oppervlakte) maar het kan je heel veel ellende besparen. De totale kosten zijn voor een heel groot deel afhankelijk van de oppervlakte van het pand. Hoe groter het pand is hoe meer mistmachines er nodig zijn.