het belang van een goede makelaar

Zo vind je een goede makelaar

In elke stad en dorp heb je een ruime keuze tussen verschillende makelaars. De keuze valt niet altijd mee en meestal kom je, zonder dat je kunt kiezen bij een aangewezen makelaar terecht. Soms is het toch mogelijk om een keuze te maken. Dit zie je vaak bij nieuwbouwprojecten er zijn dan twee of drie makelaars die in het project participeren. Het is belangrijk dat je goed met de makelaar overweg kunt, want je zult nog vaak met de makelaar om tafel moeten.

Je gevoel

Je gevoel laat je vaak al weten of je een persoon of partij wel of niet mag. Als het gevoel bij de makelaar na de eerste afspraak meteen al negatief is dan is het verstandig om niet met elkaar verder te gaan.

sleutel krijgen

Recensies

Waarom zou je alles zelf willen ondervinden terwijl honderden mensen dit al eerder hebben gedaan. Reviews worden de laatste tijd steeds vaker achtergelaten, bijvoorbeeld op Google of op klanten vertellen. Bij het googelen van de makelaar vind je al snel tientallen recensies van oude klanten. Is bijna alles negatief, dan kun je jezelf al voorbereiden op je eerste afspraak. Als het eerste gesprek de reviews bevestigen dan weet je dat het geen goede samenwerking zal worden.

Vragen is gratis

Als je een grote familie- of kennissenkring hebt dan kun je simpelweg ook eens een aantal mensen naar hun ervaringen vragen. Vooral negatieve ervaringen worden vaak sneller verteld dan positieve. Er is een zeer grote kans dat mensen die al eerder verhuisd zijn of die een hebben meegedaan aan een nieuwbouwproject de lokale makelaar wel kennen.

makelaar