Het inrichten van een nieuwe keuken

Een keuken is een belangrijk onderdeel van je huis. Hier komt het gezin samen en worden elke dag maaltijden bereid. Wanneer je gaat verhuizen of graag een nieuwe keuken wilt, dan wil je geen spijt hebben van je keuzes. Daarom is het slim om van tevoren een moodboard te maken om wat keuken inspiratie op te doen. Dan weet je goed wat bij jou past en waar je rekening mee kan houden. Op dit moment zijn er verschillende trends op het gebied van keukens:

  1. Wees creatief met licht: een keuken moet een gezellige sfeer hebben, steeds vaker worden er leuke lampjes in de keuken opgehangen. Daarbij moet het niet te donker zijn in de keuken, je moet natuurlijk wel zien wat je aan het koken bent.
  1. Futuristisch: op het gebied van technologie zijn er steeds meer ontwikkelingen. Voor veel apparaten kan je ervoor kiezen om die te besturen met je eigen telefoon. Op afstand zou je bijvoorbeeld je oven al kunnen voorverwarmen. Het komt steeds meer voor dat er nieuwe IoT-systemen ontwikkeld worden binnen de keuken.
  1. Donkere kleuren zijn weer helemaal in: niet alles in een keuken hoeft wit te zijn. Sterker nog je ziet nu veel vaker dat keukenkastjes, apparaten en werkbladen donker zijn van kleur. Dit straalt namelijk klasse en luxe uit.
  1. Het kiezen van natuurlijke materialen: hout en marmer is erg populair op het gebied van keukens. Deze materialen zorgen voor een moderne uitstraling.

Het inrichten van een keuken is voor iedereen persoonlijk. Er zijn verschillende websites waar je inspiratie op kan doen, een van die websites is bijvoorbeeld: Grando. Hier hebben ze een breed aanbod van zowel keukens als badkamers. Ze maken gebruik van een 3D-ontwerptool waardoor je de keuken helemaal naar wens kan laten maken. Op die manier krijg je een beter beeld van hoe het eruit komt te zien.