Het mooie van een openslaande deur

Kies voor een specifieke deur

Steeds meer mensen kiezen bij een nieuwe woning of verbouwing voor openslaande deuren.
Openslaande deuren brengen meer licht in een huis en de tuin raakt ook meer betrokken bij de woning. Niets is zo heerlijk om je deuren open te kunnen slaan en verwelkomd te worden door frisse lucht en licht. Of dat je meteen door kunt lopen naar je mooie tuin om buiten te genieten van een heerlijk kopje koffie. Je slaat gewoon je deuren open, loopt naar je terras en hoeft ook niet om te kijken of de deuren niet hard terug vallen.

Openslaande deuren geven je woning meer sfeer

Niet staan openslaande deuren veel mooier in een woning, het geeft sfeer en ook meerwaarde aan je huis. Je woning kan met openslaande deuren bij de verkoop in waarde stijgen. Je woning oogt veel groter, doordat de deuren naar buiten openslaan. Kleinere woningen kunnen door openslaande deuren ook meer ruimte creëren. Je geeft je woning net dat beetje meer een authentieke uitstraling, voor een optimale sfeerbeleving.

Kies voor openslaande deuren die naar buiten zijn gemaakt

Als je tuin te klein is, dan zijn openslaande deuren wellicht geen goede keuze. De deuren die naar binnen gedraaid open gaan is ook niet erg handig in verband met de binnenruimte, regenwater dat naar binnen drupt vanaf de deuren, nadat ze open zijn geweest in de regen en is slecht tegen inbraakpreventie. Buiten open gedraaide deuren zijn de beste keuze voor middelgrote woningen en tuinen. Kies anders voor een schuifpui.

Welk materiaal deuren?

Je kunt kiezen voor houten openslaande deuren of kunststof deuren. Het kan allemaal. Vroeger werden er meer houten deuren voor openslaande deuren gemaakt, doordat hout sterk en isolerend is. Tegenwoordig is er meer keuze in. Ga je voor kunststof, ga dan voor echte kwaliteit. Stalen verstevigingsprofielen en driedubbel glas is sterk en isoleren net zo goed. Voordeel van kunststof is dat het vaak goedkoper is en minder onderhoud nodig heeft. Houten deuren moeten na verloop van tijd op nieuw worden geschuurd en geschilderd. Je kunt ook eerst allerlei verschillende offertes zien, welke het meest aanspreken en dan is het nog een kwestie van persoonlijke smaak welke materiaal deuren je voorkeur heeft.

Vergelijk en maak dan de beste keus

Laat je niet verrassen door bijkomende kosten en vraag een offerte waar alles inclusief bij in zit. Aan de openslaande deuren zit al een prijskaartje aan, maar ook de bijkomende kosten zoals: plaatsingskosten, btw, dubbel glas en andere kosten die er nog bij kunnen komen. Specialisten die bij je thuis komen meten hebben meestal ook goed advies en denken vaak met de klant mee. Neem de tijd en vergelijk, bekijk en vraag advies aan diverse deur experts.