Hoogwerkers voor ruwterrein

Een hoogwerker is een machine waarmee veilig op hoogte kan worden gewerkt aan werkzaamheden zoals installaties. Hoogwerkers worden vooral veel gebruikt in de industrie, bouw en door de brandweer. Door nieuwe ontwikkelingen komen steeds nieuwere en unieke hoogwerkers op de markt. Bedrijven kunnen hoogwerkers aanschaffen of huren van verhuurders.

Wie mag een hoogwerker gebruiken?

In principe mag iedereen een hoogwerker gebruiken en besturen. Hiervoor zijn geen certificaten of rijbewijzen vereist. Om ongelukken te voorkomen moet het personeel dat met een hoogwerker werkt kundig genoeg zijn om de hoogwerker te gebruiken. Er zijn genoeg cursussen die personeel leren om een hoogwerker te gebruiken. Hierdoor voorkom je eventuele risico’s.

Verschillende soorten hoogwerkers

Door nieuwere technologie komen er ook steeds meer soorten hoogwerkers. Verschillende hoogwerkers zijn bijvoorbeeld schaarhoogwerkers, telescoophoogwerkers, rupshoogwerkers en Spinhoogwerkers. De laatst genoemde is vooral een bijzondere hoogwerker. Door nieuw ontwikkelde systemen kunnen sommige hoogwerkers nu ook op ruwe terreinen werken. Dit was eerst altijd niet mogelijk. Wel is het goed om jou en personeel te verdiepen hoe verschillende hoogwerkers werken. Veiligheid staat natuurlijk voorop.

Met verschillende soorten hoogwerkers kun je verschillende soorten werkzaamheden op hoogte uitvoeren. Door de juiste hoogwerker te hebben kun je je werkzaamheden efficiënter uitvoeren. Het is dus handig om te weten welke hoogwerker past bij jou. Vaak kun je ook advies vragen bij verkopers of verhuurders van hoogwerker mocht je er zelf niet uitkomen.

Valbeveiliging

Het werken met hoogwerkers neemt ook valrisico’s met zich mee. Om je voor te bereiden op valrisico’s kun je valbeveiliging aanschaffen. Persoonlijke valbeveiliging is niet verplicht op een hoogwerker. Voor hoogwerkers heb je ook valbeveiliging. Hoogwerkers hebben van zichzelf al een werkbak en balk wat voor veiligheid zorgt. Voor extra veiligheid kun je ook nog een hoogte harnas, hierdoor zitten werkers op de hoogwerkers vast aan een veiligheidslijn of valgordel. Hierdoor zitten ze goed vast mochten ze komen te vallen.