Ongedierte voorkomen? Dit kun je er aan doen!

Je wil in en om je huis geen ongedierte hebben. Dit kan voor een hoop overlast en rotzooi zorgen en ook voor nare situaties wanneer je bang bent voor deze dieren.  Gelukkig zijn er wel een aantal dingen aan te doen om te voorkomen dat de ongedierte je huis bereikt. Wat kun je doen? Hieronder ga ik een aantal tips geven.

Zorg dat er geen afval rond het huis ligt

Om ongedierte te weren is het belangrijk dat je geen afval of viezigheid in of om je huis hebt. Donkere vieze hoekjes zijn een fijne plek voor ongedierte om zich te nestelen. Ook stapels met hout of andere materialen zijn ideaal voor dieren om tussen te gaan zitten en dat wil je niet. Dus zet geen afval of andere materialen in je tuin maar ruim het direct op!

Doe de afwas

Ditzelfde geldt voor de afwas. Laat dit niet te lang op je aanrecht staan want daar komen ook dieren op af. Het beste is om gewoon direct je vieze afwas schoon te maken en alles netjes op te bergen zodat het niet aantrekkelijk is voor dieren om op af te komen.

Laat geen ruimtes open

Het is niet wenselijk dat dieren tussen naden of kieren gaan zitten in je huis of in je tuinhuis dus zorg altijd dat je deze plekken goed dicht maakt. Ze kunnen via de kleinste en smalste plekjes naar binnen kruipen dus let goed op dat je alles controleert.

Wat als dit niet helpt?

Natuurlijk heb je ook nog te maken met factoren die je niet altijd in de hand hebt en dan kan je alsnog last krijgen van ongedierte. In dat geval zou ik aanraden om zo snel mogelijk in bedrijf in te schakelen zoals bijvoorbeeld ongedierte bestrijding Enschede. Wacht hier niet te lang mee want het probleem kan snel groter worden.