Hoor je de gootsteen pruttelen? Bel een onststoppingsbedrijf!

Een verstopt riool: Bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad. Wanneer je het bekende pruttelgeluid hoort weet je wel weer genoeg: je afvoer of riolering zit weer verstopt. Het verstopt raken van de afvoer of riool heeft een zeer hoge ergernis factor. Je kunt er zelf namelijk niet vaak wat aan doen en je bent al snel genoodzaakt op een onststoppingsbedrijf te bellen. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips over wat je moet doen bij een verstopt riool.

Het allerbeste: zorg dat je riool niet verstopt raakt

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Ik raad je dan ook aan om geen dingen door je gootsteen of toilet te gieten die daar niet voor bedoeld zijn. Vaak raakt een ondergrondse rioolleiding of afvoer verstopt, omdat er vloeistoffen worden weggegoten die hier niet voor bedoelt zijn. Er zijn mensen die het vreemd vinden dat het water van hun toilet niet meer wegloopt nadat ze er bijvoorbeeld frituurvet in hebben gegooid.

Wees bij je afwasbak voorzichtig dat je ook hier geen grote etenswaren doorheen gooit. In veel gevallen zit er wel een putje in de gootsteen die grote etensresten eruit filtert. Bij een kleine opstopping kan het al van kwaad tot erger gaan.

ontstopping van wc

Hoor je gepruttel? Bel direct een rioleringsbedrijf!

Het verstopt raken van je riool of afvoer gebeurd niet zomaar. Vaak hoort je het eerst pruttelen. Dit komt doordat het water niet weg kan of wordt opgehouden door een beginnende verstopping. Het is verstandig om in dit geval direct een ontstoppingsbedrijf te bellen. Deze kunnen dan door middel van camera inspectie kijken wat er aan de hand is om vervolgens op vrij lage kosten het probleem te verhelpen. Als je echter te lang wacht kan het zijn dat alles al compleet verstopt is en dat er geen camera inspectie meer plaats kan vinden. Het gevolg is dan vaak dat de hele vloer eruit moet (waar de afvoer loopt) en dat een groot deel van de afvoer moet worden vervangen.

Ontstoppingsbedrijf in Enschede

Zelf heb ik het helaas een keer meegemaakt dat mijn wc verstopt is geraakt. Telkens wanneer ik doortrok gebeurde er niks en dit is natuurlijk niet een hele fijne situatie. Ik besloot meteen actie te ondernemen en vond het onstoppingsbedrijf Enschede. De mannen waren snel ter plaatse en konden gelukkig met hun handige apparatuur de verstopping snel verhelpen. Het bleek dat er een Glorix toiletverfrissen die je aan de rand van de wc bril hangt in het toilet terecht was gekomen. Erg bijzonder maar ik kon gelukkig de pot weet op.