De goede keuken uitkiezen met een beetje hulp

Een keuken uitkiezen is doorgaans niet de meest makkelijke zaak. De keuken is typisch iets waar je een lange tijd voor nodig hebt om uit te kiezen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Het kiezen van een keuken is geen alledaags dingetje. Je kiest een keuken voor de lange termijn en dus zul je er goed over moeten nadenken hoe jouw keuken er precies uit moet komen te zien, wat praktisch is en wat jouw persoonlijke voorkeur heeft.

Keuzes te over

Er is ook nog een ander probleem. Er zijn veel keuzes. Dan kan het al gauw voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is veel om over na te denken. Zet eerst eens voor jezelf (en eventueel samen met partner) op papier wat je precies wilt en zoekt in een keuken. Je zult merken dat je samen meestal ideeën te over hebt, maar dat het allemaal nogal chaotisch is. Dat maakt niet uit. Zet de opties op papier en ga vervolgens eens langs bij een keukenzaak en vraag om advies. Dat heb ik zelf gedaan en dat beviel me uitstekend. Mijn vrouw en ik hebben een keuken op maat laten maken bij een keukenzaak me de naam ‘Louet’. Zij hebben samen met mijn vrouw en mij de opties op paper gezet en alles tot in de puntjes geregde. Dat war ideaal voor ons. Ze hebben de complete installatie van de keuken gedaan en ons daarin volledig ontzorgt.

Passen en meten

Keukens heb je in verschillende vormen en maten. Wij kozen voor een keuken tegen de muur aan. Dat was vooral een praktische keuze, want dat scheelde ons veel ruimte. We hadden eigenlijk een keuken gewild met een kookeiland. Maar uiteindelijk bleek dat niet ideaal voor ons huis, vanwege de ruimte. Je moet soms dus passen en meten en je wensen laten vallen. Want uiteindelijk gaat het ook om het praktische gedeelte. En laten we daar nou net uitstekend advies in hebben gehad van ons keukenadviseur van ‘Louet’.