Kamer en Suite: mooi en handig

Een Kamer en Suite wordt gecreëerd door de overgang tussen 2 verschillende kamers met een dubbele schuifdeur (en vaak ook met een kastenwand) te scheiden. Een Kamer en Suite brengt stijl en rust in uw woning.

Tussen 1840 en 1940 werd de Kamer en Suite veelvuldig toegepast in de woningbouw. In die tijd was de Kamer en Suite voornamelijk bedoeld om de woonkamer te splitsen in een achterkamer en een mooie kamer waar bezoek werd ontvangen. De kamers werden gesplitst door één of twee schuifdeuren. Tegenwoordig is de Kamer en Suite weer populair. Hij wordt in oude huizen teruggeplaatst of in bestaande- en nieuwbouw huizen toegepast voor verschillende doeleinden. De Kamer en Suite is bijvoorbeeld een uitermate geschikte manier om een speelplek voor de kinderen, een werkplek, of een bibliotheek te creëren.

Verschillende stijlen Kamer en Suite

De Kamer en Suite kunt u in verschillende stijlen op maat laten plaatsen. Welke stijl u ook wenst, kiezen voor deskundig maatwerk is een must. Vooral het opmeten en plaatsen van de kasten en deuren is een precies werkje.

Belle Epoque stijl

De Kamer en Suite in de Belle Epoque stijl werd voornamelijk geplaatst tussen 1840 en 1925. Deze stijl kenmerkt zich door de mooie gedetailleerde profileringen. Deze profileringen zijn zichtbaar aan de deurstijlen en paneelstijlen. De kasten en schuifdeuren zitten doorgaans niet op dezelfde hoogte.

Jaren ’30 stijl

De Kamer en Suite werd vanaf midden jaren ’20 vlakker en strakker van vorm en wordt de jaren ’30 stijl genoemd. Deze Kamer en Suite stijl is tegenwoordig zeer populair door de verhoogde belangstelling van nieuwbouw woningen in de jaren ’30 stijl. In deze stijl zitten de kasten en schuifdeuren van de Kamer en Suite vaak wel op dezelfde hoogte.

En Suite deuren

De Kamer en Suite is voorzien van deuren, doorgangspanelen en schuifdeuren. De deur bestaat uit stijlen en panelen. U kunt kiezen uit diverse deurstijlprofielen en deurpanelen afhankelijk van uw voorkeur en Kamer en Suite stijl. Doorgaans zijn de deurstijlen in de Belle Epoque stijl gedetailleerder en in de jaren ’30 stijl wat strakker van vorm.

Stijl elementen Kamer en Suite

Maak uw Kamer en Suite af door te kiezen voor mooie stijl elementen. Denk hierbij aan plinten en architraven, kastelementen, deurbeslag, en glas in lood. Vroeger werden de schuifdeuren bijna altijd met glas voorzien, voor maximale lichtopbrengst. U kunt kiezen uit allerlei soorten glas, waaronder ook glas in lood.

Een Kamer en Suite is dus helemaal niet ouderwets, maar tegenwoordig juist erg populair en zo modern als u zelf wenst! Dankzij de vele mogelijkheden die Mooie En Suite biedt, krijgt u de Kamer en Suite precies zoals u wilt.