Lekkage in de badkamer: wat te doen?

Heb je een lekkage in de badkamer? Rustig blijven. Er is voor elk probleem namelijk een oplossing waardoor zelfs een lekkage in de badkamer opgelost kan worden. In dit artikel vertellen we wat je moet doen wanneer je een lekkage in de badkamer ontdekt hebt.

De hoofdkraan uitdraaien

Dit is de eerste stap die je moet ondernemen. Zodra je een lekkage ontdekt hebt is het belangrijk dat je de hoofdkraan afsluit. Op deze manier stop je de toevoer van het water, waardoor een lekkage automatisch stopt. Vervolgens kun je de ruimte droog maken, wanneer dit nodig is.

De vervolgstap is het vinden van het lek. In de badkamer kunnen er verschillende lekkages plaatsvinden, denk aan de lekkage aan de kitnaden, waterleidingen of de kraan

De kitnaden bevinden zich tussen het sanitair en de betegeling van de vloer of de muur. Het is goed mogelijk dat deze naden door slecht onderhoud of ouderdom gaan lekken. Over het algemeen zijn dit kleine lekkages die prima zelf op te lossen zijn. Heb je een lekkage aan de waterleiding(en) of op andere plekken? Dan is het misschien beter om een loodgieter in te schakelen.

Contact met een loodgieter

Zoals we al aangaven is een lekkage in de badkamer vaak lastig te ontdekken. Een loodgieter heeft speciaal apparatuur om te kijken waar de lekkage zich precies bevind. Daarom raden wij altijd aan om een loodgieter in te schakelen. Dan heb je namelijk de zekerheid dat het goed gebeurt. Daarnaast controleren loodgieters de huidige staat van alle waterleidingen en het sanitair om problemen in de toekomst te voorkomen.

Mocht je het toch liever zelf doen, dan raden wij aan om het resultaat door een deskundige na te laten nakijken. Dan weet je namelijk zeker dat het repareren goed is gebeurt en dat je weer een aantal jaar vooruit kunt.