Veilig wonen: inbraakpreventie

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het aantal inbraken in Nederland. De inbrekers worden steeds slimmer en kennen handige trucjes om het huis binnen te komen. Echter doen de meeste mensen weinig om het de dief lastiger te maken. Bij deze een aantal tips die je kunt gebruiken om je huis veiliger te maken.

Kies voor moderne sloten

Er zijn nog een hoop mensen die gebruik maken van oudere sloten. Deze sloten zijn binnen een handomdraai te openen, waardoor het voor inbrekers wel erg makkelijk wordt om het huis binnen te komen. Bij een slotenmaker kun je je laten informeren over de sloten van dit moment. De moderne sloten beschikken over nieuwe technieken en zijn van sterkere materialen gebouwd.

Een schutting in je tuin

Een schutting maakt van de tuin een gesloten ruimte. Dit maakt het voor inbrekers makkelijker om binnen te komen omdat ze ongestoord hun werk kunnen doen. Het is daarom aan te raden om een gedeelte van de schutting open te laten, zodat een inbreker op zijn hoede moet zijn.

Maak gebruik van automatische lampen

Automatische lampen zijn lampen die aanspringen wanneer jij dit wilt. Dit kan op een specifiek tijdstip zijn of wanneer er bewegingen geconstateerd worden. Dieven zijn over het algemeen nachtdieren en houden ervan wanneer de ruimte en de omgeving donker is. Belichting kan de dieven afschrikken omdat ze hun werk dan niet ongestoord kunnen doen.

Installeer een alarminstallatie

Een alarminstallatie is bedoelt om een inbreker af te schrikken en om bewoners en omwonenden te waarschuwen. In de praktijk blijkt een alarmsysteem goed te werken. Ook zijn er alarmsystemen die automatisch de politie waarschuwen zodat de kans groter is dat de dieven gepakt worden.

Doe jij al tegen inbraakpreventie? Volg de bovenstaande tips en je zult zien dat je de inbrekers te slim af bent.