Maatwerk in een juridisch adviesbureau

Maatwerk bij een juridisch adviesbureau, wat houdt dat nou in. Dat houdt in dat er algemene voorwaarden worden opgesteld en dat kun je beter laten doen door de mensen die er gespecialiseerd in zijn. Er zelf induiken heeft helemaal geen zin, ook niet als je een klein juridisch verstand hebt, je kunt het beter laten dopen door juristen die maatwerk afleveren.

Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden opstellen is helemaal niet eenvoudig, sterker nog je hebt er gewoon ontzettend veel verstand van juridische aspecten voor nodig. Algemene voorwaarden zijn contractuele bepalingen bij de overeenkomsten die een onderneming sluit met haar klanten, opdrachtgevers of leveranciers.

Als je zelf die algemene voorwaarden wilt opstellen, krijg je waarschijnlijk te maken met aansprakelijkheid (mits je veel verstand hebt van juridische aspecten). Een juridisch adviesbureau beschermt je tegen die aansprakelijkheid door de algemene voorwaarden zo goed mogelijk voor je op te stellen. Plus heb je het voordeel dat algemene voorwaarden heel erg handig zijn, omdat je zo alle afspraken duidelijk op papier hebt staan en dus niet elke keer opnieuw die afspraken hoeft te bespreken of erover te onderhandelen.

Voorbeelden

Een voorbeeld van die algemene voorwaarden is bijvoorbeeld als je een abonnement afsluit voor je telefoon. Zo ging ik naar een telefoonwinkel in Enschede en daar sloot ik een abonnement af.  Als je dat gedaan hebt krijg je ook algemene voorwaarden van dat contract waarin bepaalde afspraken staan over het verbreken van het contract, het verlengen van het contract en andere zaken.

Het is niet verplicht om algemene voorwaarden te gebruiken, maar het is wel heel verstandig om deze te gebruiken. bijvoorbeeld bij:

  • Het annuleren van een overeenkomst
  • Eigendomsvoorbehoud
  • De uitvoerings- en (op)leveringsvoorwaarden
  • Garantie
  • Betrokkenheid van derden en de gevolgen voor de aansprakelijkheid

En nog vele andere dingen, we zouden dus wel kunnen stellen dat algemene voorwaarden erg handig zijn en dat je die beter kunt laten opstellen door een juridisch adviesbureau  die daar erg veel verstand van hebben.