Moderne binnendeuren

Moderne binnendeuren zijn heel erg in. Als je van plan bent om moderne binnendeuren te installeren, is het vaak een zoeken naar de juiste deuren. Ze moeten bij je interieur passen en daarbij nog eens bij je eigen smaak en stijl. Er bestaan heel wat soorten, afwerkingen en uitvoeringen. We zetten alvast een paar tips en criteria voor jou op een rijtje.

Strakke of minder strakke uitvoering?

Binnendeuren van CanDo met een moderne uitstraling kun je in heel wat variaties vinden. Zo heb je bijvoorbeeld binnendeuren die volledig vlak zijn en die perfect samenvallen met de muren. Er is een heel kleine deurlijst gebruikt. Alles is in dezelfde kleur. Dit geeft aan je kamer een heel strakke uitstraling. Wil je toch een minder strakke uitstraling? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor deuren met een glaspartij, al dan niet verdeeld in vakken. Een kleine glaspartij bovenaan, glas dat volledig tot beneden loopt of verschillende vensters in je deur: het geeft aan je binnendeuren telkens weer een andere look.

De afwerking rondom

Deuren kunnen niet geplaatst worden zonder dat ze afgewerkt worden. Ga je voor een heel smalle deurstijl of ga je voor een stoere opvallende deurstijl? Ook deze laatste kan nog altijd heel modern overkomen. Bekijk wat het beste bij jou woning past.

Kies het juiste deurbeslag

Als je je deur gekozen hebt, en je denkt dat dan de kous af is, dan heb je het mis. Het deurbeslag is al even belangrijk als de deur zelf. Kies je voor strakke rvs-handgrepen of ga je liever voor een gebogen deurkruk? Als je een sleutel wilt voorzien, dan ziet je deurbeslag er ook helemaal anders uit dan wanneer je enkel een deurkruk nodig hebt. Laat je ook hierbij goed adviseren, ook al gaat het ‘slechts’ om een deurkruk.

Bepaal zelf de grootte van de deur

De laatste jaren zien we dat moderne binnendeuren niet meer beantwoorden aan de standaard afmetingen. Zo bestaan er binnendeuren die bijna kamerhoog zijn. Of men kiest voor een binnendeur die breder en daardoor opvallender is. Brede deuren verhogen het ruimtegevoel in een kamer. Deuren hoeven ook niet altijd aan scharnieren te hangen om te kunnen openen. Ken je het principe van de brede deur die op ongeveer 30cm afstand van de muur opendraait? Deze zijn heel uniek en vast en zeker een eyecatcher in je woning!

Het materiaal is belangrijk

Kies niet zomaar een witte binnendeur voor een moderne woning. Je kunt best wel overwegen om bijvoorbeeld een binnendeur te kiezen met een houtlook-afwerking. Hout brengt een zeker warmte in een strak interieur. Of wat dacht je van bijvoorbeeld een ijzeren deur met een grote glaspartij? Denk bijvoorbeeld aan een groot zwart metalen kader met een volledig glazen deur. Laat je inspireren, zoek op internet en stap dan naar een professioneel verkoper die jouw raad kan geven. Zo krijg jij de perfect moderne binnendeur voor jouw woning!