Hier kun je mooie instagramfoto’s maken in Amsterdam

De Herengracht

De Herengracht. Een prestigieuze gracht in hartje Amsterdam. Door het typerende beeld van de bekende trappetjes en oude koophuizen is het zeer populaire plaats onder instagram-gebruikers. De bewoners zijn er niet altijd even blij mee, dus gedraag je normaal en ruim je afval op. Opzich is het niet heel gek dat de bewoners er niet van houden. Zij verhuizen naar Amsterdam omdat ze graag in de stad wonen, dan wil je niet elke dag mensen voor de deur die foto’s maken voor overlast zorgen.

Dus als je je gewoon aan de regels houdt is Herengracht een hele goede plaats om mooie instagramfoto’s te maken.

Het Wake Me Up When i’m Famous bankje

Dit bankje is een bekende plaats voor degene die mensen volgen die in Amsterdam wonen. De muur  en het bankje staan in het stadsdeel ‘De Pijp’, om precies te zijn in de Frans Halsstraat.

Dit bankje is een voorbeeld van hoe je zonder veel moeite een toeristische attractie kunt creëren. Verwacht niet dat je hier veel tijd kan besteden. Het bankje staat midden in een woonwijk en er komen regelmatig fietsers en auto’s voorbij. Het is vaak best wel druk met toeristen en andere mensen die een plaatje willen schieten.

De NDSM-werf

Dit is een oude scheepswerf langs het IJ in Amsterdam-Noord. De werf is de laatste jaren uit gegroeid tot een culturele attractie en verzamelplaats voor creatieve ondernemers, maar ook voor traditionele ondernemers zoals verhuisservices uit Amsterdam en andere verhuisbedrijven. Er worden ook festivals georganiseerd op het terrein. Een nadeel is dat er dan veel mensen zijn, niet een erg geschikt moment om lekker vrij te poseren. Als je op een normale doordeweekse dag komt is het erg rustig en kun je genieten van de industriële en rauwe sfeer die er hangt.

Langs de waterkant zijn er verschillende restaurants te vinden die dezelfde sfeer ademen.

Eco-patisserie Sticky Fingers

Deze patisserie is een goed bezochte plaats door bekende instagrammers. Het is een trendy en hippe patisserie met een leuke aankleding. Door de roze muren en goed uitziende producten is dit een hele instagramvriendelijke plaats.

De winkel ligt op een paar minuten lopen van het Vondelpark en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft niet veel uitleg nodig. Het is het bekendste museum van Nederland. Je kan er kunst vinden van bekende 17e-eeuwse schilders zoals Rembrandt, Vermeer en Hals. Sinds 1885 is het Rijksmuseum gevestigd in het Rijksmuseumgebouw.

De tickets om binnen te komen zijn slechts 19 euro. Voor studenten is het zelfs gratis. Je kan er een hele middag besteden. Naast de bezienswaardigheden binnen is het uiterlijk van het Rijksmuseumgebouw als het bekijken waard. Een prachtig statig pand met een indrukwekkende historie. Een goede plek om wat foto´s te schieten dus.

 

De Hortus Botanicus tuin

Deze botanische tuin ligt in het centrum van Amsterdam, vlakbij musea als de Hermitage en het Scheepvaartmuseum. Het is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, maar nog steeds mooi! Tijdens het bezoek geniet je van 1,2 hectare aan 6000 planten van 4000 soorten.

De tuin is een echte hotspot voor nationale en internationale influencers. Wil je ook zo´n foto als zij hebben? Bezoek deze bezienswaardigheid dan eens.