Hoe verzorg je een Franse geranium?

De Franse geranium wordt ook wel pelargonium grandiflorum genoemd. “Pelargonium” is een soort geranium en “grandiflorum” staat in verband met de grote bloemen van de plant. Je kunt van de Franse geranium en zijn prachtige, kleurige bloemen genieten in de kamer en tuin. De Franse geranium heeft zijn oorsprong in Zuid-Afrika, maar doet het ook prima in Europese klimaten. Hoe je deze plant het beste kunt verzorgen wordt hieronder uitgelegd.

 

Plaats

De Franse geranium kan zowel binnen als buiten leven, maar voor het binnen- en buitenleven zijn specifieke perioden gunstig. In de lente en zomer kan de plant het beste binnen in het licht staan. Aan het einde van de zomer kan de plant naar buiten worden verhuisd en kan deze tot laat in de herfst daar bloeien. In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen regen en kou. Het is gunstig voor de plant om deze in een ruimte met een temperatuur van ongeveer 12℃, overwinteren is zo mogelijk.

 

Snoeien en bloemen verwijderen

Als de bloemen van de Franse geranium uitgebloeid zijn kun je deze het beste verwijderen, zodat de plant geen energie verspilt en weer nieuwe bloemen kan produceren. Als je de pelargonium grandiflorum wilt laten overwinteren, is het raadzaam om deze te snoeien tot tien centimeter.

 

Water en voeding geven

De bladeren van de plant reageren niet zo goed op water. Zorg er daarom tijdens het water geven voor dat het water niet op de bladeren en bloemen belandt en schenk het direct in de pot. Twee keer per week water geven is optimaal voor de plant. Tevens zorgt plantenvoeding voor een nog mooiere bloei. Het is aan te raden om deze voeding één keer in de twee weken te geven.

 

Het is lente, de tijd om plantjes in huis te halen en je huis en tuin een stukje fleuriger te maken. Met de juiste plaatsing, hoeveelheid water en voeding en andere zorg, kun je de bloei van je Franse geranium ook tot een groot succes maken.

 

Bron: https://www.pelargoniumgrandiflorum.com/nl