Recoloured vloerkleden – Lots of Living

Bij de sfeervolle woonwebshop lots of living heeft men een uitgebreid assortiment aan vloerkleden, plaids en kussens. Nagenoeg ieder product dat men verkoopt heeft een eigen historie en is uniek in haar soort. Dus geen dertien in een dozijn producten maar authentiek en sfeervol.

Vintage vloerkleden

Het grootste deel van het assortiment bestaat uit vintage vloerkleden. Deze kleden worden vervaardigd uit bestaande kleden. Een bestaan oud kleed wordt allereerst volledig gereinigd en hersteld totdat deze zo goed als nieuw is. Het tapijt wordt geschoren zodat het geen hoogpolig tapijt meer is maar een laagpolig tapijt. Hierdoor wordt het dessin veel duidelijker en helderder. Een bijkomend voordeel is dat het product een veel modernere uitstraling krijg. Afhankelijk van de vervolgbehandeling wordt er een speciaal soort tapijt gecreëerd:

  • Vintage original tapijt
  • Recoloured vintage tapijt
  • Whitewash vintage tapijt
  • Patchwork vintage tapijt

Vintage original

Na de basisbehandeling wordt het tapijt niet meer behandeld. Dus het is een origineel decennia oud tapijt maar wel gereinigd en geschoren. De vloerkleden hebben een stoere vintage uitstraling.

Recoloured vintage vloerkleed

Veruit de meeste kleden die worden aangeboden zijn recoloured kleden. Deze kleden zijn naar gereinigd en geschoren tevens voorzien van een kleurbad. Het effect is dus een modieus gekleurd tpaijt met een authentieke uitstraling. Het originele dessin blijft zichtbaar door het nieuwe kleurbad.

Whitewash vintage vloerkleed

Een bekende variant van de recoloured kleden zijn de whitewash kleden. Deze kleden worden niet voorzien van een gekleurde laag maar van een witte transparant gekleurde laag.

Patchwork vloerkleden

In het geval van de patchwork vloerkleden worden (recoloured) vintage kleden in een nieuw vierkant motief weer aan elkaar genaaid zodat er een patchwork ontstaat van diverse vintage kleden. Dit geheel geeft een speelse en moderne uitstraling, tevens wordt de vintage look behouden.

Lots of Living webshop

Naast de kleden biedt men tevens leuke bijpassende producten aan zoals:

  • Ikat kussens
  • Beni Ouarain kleden
  • Plaids

Bezoek dus snel LotsofLiving.nl en bekijk de gehele collectie