Verschillende trends op het gebied van haarden

Momenteel zie je dat veel mensen graag een haard in de woning willen. Vaak is dan de vraag of een huis daar ook wel de ruimte voor heeft. Het is slim om na te denken of een haard past in je huis en waar je allemaal rekening mee moet houden. Van te voren kan je het beste met een specialist praten die je kan helpen met je keuzes. Er zijn verschillende trends op het gebied van haarden waar je rekening mee kan houden.

 

Hoogte

 

Voor een haard is het belangrijk dat deze niet te hoog geplaatst wordt. Het hele effect van gezelligheid gaat anders weg en dan zie je hem dus niet goed. Je kijkt dan vooral naar de onderkant. Je moet rekening houden dat wanneer mensen bij elkaar zijn ze meestal zitten, probeer bij het plaatsen van de haard te kijken waar jullie meestal gezellig zitten. Op deze manier kan je het beste de hoogte van de haard bepalen.

 

De juiste hoek

 

Het is daarbij ook nog belangrijk dat je de haard in de juiste hoek plaatst. Wanneer je hem bijvoorbeeld achter een haard plaatst dan kan je er niet naar kijken. Het is juist de bedoeling dat je uitzicht heb op de haard. Daarnaast is het vervelend wanneer iemand met zijn rug tegen de haard aan zit en het op die manier heel warm krijgt. Zo kan je niet het leuke en gezellige uit de haard halen. De locatie van de haard is dus zeker van belang!

 

Lange haard

 

Een bepaalde trend is dat mensen vaak kiezen voor een lange haard. Dit zorgt er namelijk voor dat een groter deel van het huis betrokken wordt. Het is hierbij wel dat je dan een groter huis moet hebben, anders wordt het te veel haard. Een lange haard zie je vaak in restaurants, hotels en sauna’s. Dit zijn locaties waar mensen een ontspannen sfeer ervaren en willen het daarom ook in huis halen.

 

Keuken en slaapkamer

 

Het is lastig om de juiste plek voor de haard in het huis te vinden. Wanneer je een leefkeuken hebt en mensen hier vaak tijd rond brengen dan is het een mooie optie om hem hier te plaatsen. Het kan dan een verlengstuk zijn van de keuken. In de slaapkamer komt het ook veel vaker voor, het zorgt namelijk voor warmte, sfeer en gezelligheid. Als je hem in de keuken of slaapkamer plaatst is het slim om te kiezen voor gashaarden.