Alles wat je moet weten over het private leasen van een auto

Veel mensen die erover na te zitten denken om een auto te private leasen zullen met vragen zitten. Is een auto leasen een lening? Is het goedkoper dan een auto kopen? Waarom zou ik een auto überhaupt leasen in plaats van kopen? Heeft het invloed op het aanvragen van een hypotheek? Krijg je een BKR codering wanneer je kiest voor private lease? In dit artikel vertel ik je alles betreft het leasen van een auto, het BKR en waarom auto leasen een echte aanrader is.

 

Is het leasen van een auto een lening?

Het private leasen van een auto kun je met veel dingen vergelijken. Uiteindelijk komt het huren van een auto het meest overeen met de daadwerkelijke definitie. Bij het leasen van een auto is er sprake van een leasecontract tussen een leasemaatschappij en een klant. In dit leasecontract staan zaken zoals de prijs per maand waarvoor de leasemaatschappij haar auto aan de klant beschikbaar stelt.

Bij het private leasen van een auto krijg je een BKR codering. Indirect maakt dat het leasen van een auto wel een lening.  Maar een BKR codering hoeft niet altijd direct negatief te zijn. Wanneer je jouw maandelijkse bedragen aan de leasemaatschappij betaald is jouw BKR registratie juist een bewijs van financieel goed gedrag.

BKR registratie

Sinds 2016 is het officieel keurmerk private lease ontstaan. Dat betekend dat iedere private lease aanbiedere die voldoet aan dit keurmerk het leasecontract laat registreren bij het Bureau Krediet Registratie ( of een ander bedrijf dat hierin is gespecialiseerd). Het bedrag dat bij het BKR staat geregistreerd is bepaald op basis van de formule : maandelijkse leaseprijs x looptijd x 65%, mits een leasebedrijf dit in zijn voorwaarden heeft staan. Bij PriveLeaseCenter.nl is dit wel het geval.

Is leasen goedkoper dan een auto kopen?

 

ja

( ANWB )

Wanneer we private lease vergelijken met het kopen van een nieuwe auto zijn er een groot aantal gevallen waarbij je met private lease goedkoper uitkomt.  Wanneer je geld moet lenen om een auto te komen ben je met het private leasen van een auto voordeliger uit. De leasemaatschappijen kopen namelijk met hoge kortingen een groot aantal auto’s in. Jij kan hiervan dus profiteren. Na de leaseperiode verkoopt de leasemaatschappij jouw auto voor een leuk bedrag.

Auto leasen ten opzichte van auto kopen

Naast dat het goedkoper is heeft het leasen van een auto een aantal andere voordelen. Andere voordelen van een private lease zijn:

  1. Met private lease weet je precies wat je maandelijks voor bedrag moet betalen. Je hebt dus een goed inzicht in de autokosten.
  2. Je hoeft je niet druk te maken voer onverwachte garagerekeningen en het inruilen of verkopen van je auto, dat wordt namelijk voor jou gedaan.
  3. Je hebt geen spaargeld nodig. Een auto kopen tast de spaarrekeningen normaal gesproken behoorlijk toe.
  4. Oudere consumenten kunnen bij kredietverstrekkers vaak moeilijk of zelfs helemaal geen geld lenen. Waardoor private lease de ideale oplossing is. Ouderen zijn namelijk ook bij private lease welkom.